Ako si za pár dní nájsť prácu, ktorá vás bude baviť a platiť vaše účty?

Mnohí uchádzači o prácu sú frustrovaní, pretože ich šance na získanie úspešnej pozície v dobre platenej firme sú v dnešnej dobe minimálne. Avšak, nájsť si do pár týždňov dobre platenú prácu a dostávať za ňu ešte lepšie zaplatené, nemusí byť vôbec náročné, ak nebudete s jej hľadaním zbytočne strácať čas a dlho otáľať.

Iste, je fajn si povedať, že na úrade práce dostanete (po splnení konkrétnych podmienok) počas určitého obdobia zaplatené, tento čas vám ale veľmi rýchlo ubehne a z čoho budete platiť účty potom?

Nestrácajte teda čas a začnite si novú, ideálne vysnívanú prácu hľadať hneď. Prezradíme vám, ako sa vám to podarí dosiahnuť v relatívne krátkom čase.

Oslovte profesionálnu personálnu agentúru

Ak si chcete v pomerne krátkom čase nájsť dobrú prácu, ktorá vás bude baviť a zároveň aj živiť, je nutné disponovať obrovským prehľadom pracovného trhu. Len minimum z nás sa však v tomto svete orientuje tak dobre ako odborníci na ľudské zdroje. Reč je o profesionálnych personálnych agentúrach, ktoré sú na tento účel vybavené všetkými potrebnými teoretickými aj praktickými skúsenosťami a radami.

Najlepší náboroví pracovníci váš miestny trh poznajú najlepšie. Majú informácie o všetkých pracovných ponukách, vedia, ktoré miesta sú voľné a aké pozície sa ešte len plánujú zverejniť.  Disponujú rozsiahlymi sieťami a silnými vzťahmi s rôznymi spoločnosťami, pričom majú svoju  dobrú povesť pri poskytovaní talentov, čo znamená, že vedia, čo zamestnávatelia od ľudí chcú.

Ak teda hľadáte novú prácu a nechcete dlho sedieť doma so založenými rukami, osloviť profesionálnu personálnu agentúru je ideálne riešenie.

Spojí vás s tými najlepšími zamestnávateľmi, pôsobí ako váš sprievodca trhom práce, patrí k zástancom vášho talentu, podporuje váš osobný rozvoj, pomáha prosperovať a ušetriť čas.

Neodkladajte vypracovanie diplomovej práce

Napriek tomu, že sa na pracovných pohovoroch dnes veľmi cenia osobné skúsenosti a o vašu bezpečnosť sa postarajú kvalitné ochranné pracovné pomôcky, vzdelanie patrí stále k najdôležitejším požiadavkám každého jedného uchádzača na trhu práce. Štatistiky hovoria jasnou rečou.

  • Dosiahnuté vzdelanie a príjem spolu úzko súvisia, pričom vyššie tituly zvyčajne vedú k vyšším platom.
  • Lepšie vzdelaní pracovníci majú tiež nižšiu mieru nezamestnanosti.
  • Vysokoškolské vzdelanie je dôležité najmä pre ľudí na začiatku ich kariéry. Ako sa potom ďalej vo svojej kariére rozvíjajú, pracovné skúsenosti a získavanie nových zručností môže nadobudnúť na váhe.

Titul pred alebo za menom samozrejme nie je všetko. Avšak, ak už nič iné, určite o vás vypovedá to, že ste mali v sebe potrebnú dávku sily, disciplíny a energie na úspešné ukončenie náročného štúdia.

Aby ste preto mohli získať pred konkurenciou náskok, aj vo vyššom veku si môžete náročné štúdium uľahčiť odborným vypracovaním diplomovej práce.

Ako si za pár Galéria fotiek (2)

Využite dobrý kurz angličtiny na zlepšenie jazykových schopností

Aby boli vaše šance ešte lepšie, aktuálne odborné alebo akademické vzdelanie si doplňte o to cudzojazyčné. Najnovšie štatistiky o úrovni jazykových schopností uchádzačov o prácu na pracovnom trhu nehovoria nič dobré. Napriek obrovskému pokroku modernej doby, stále minimum ľudí (aj v mladom veku, nedisponuje pre získanie lepšej práce potrebnou úrovňou znalosti cudzieho jazyka.

A pritom je to škoda, pretože ovládanie druhého jazyka otvára príležitosti pre pracovné miesta, ku ktorým by ste sa inak nedostali, a navyše z vás robí viac vyhľadávaného kandidáta – dokonca aj na pozície, ktoré si priamo nevyžadujú druhý jazyk.

Stačí vám k tomu naozaj málo, absolvovať dobrý kurz angličtiny a aktívne svoje získané vedomosti začať využívať vo svoj prospech pri prvej možnej pracovnej ponuke. Nie je sa čoho obávať. Znalosť cudzieho jazyka podporuje vašu kreativitu a precvičuje mozog. Navyše, keď sa naučíte nový jazyk, uvidíte svet z inej perspektívy a hlbšie pochopíte inú kultúru. Aj preto si zamestnávatelia vážia tých, ktorí prinášajú znalosti druhého jazyka na ich pracovisko.

Nepodceňujte prvý dobrý dojem

Napriek tomu, že sa na pohovoroch vyžadujú vzdelanie, zručnosti a prax, stále sme ľudia, ktorí na svoje okolie pôsobia aj svojím výzorom a vystupovaním. Prvý dobrý dojem sa preto cení rovnako ako všetky vyššie spomenuté schopnosti.

Ako ale prvý dobrý dojem vytvoriť? Možností je niekoľko. Veľkú úlohu v tomto smere zohráva vaša povaha, vystupovanie, ale aj osobná a kompletná zubná hygiena.

Ak preto chcete urobiť ďalší krok k tomu, ako sa dostať k vysnívanej a lepšie platenej práci, okrem správnej miery sebavedomia, by ste sa mali postarať aj o svoj vonkajší vzhľad. Svieže telo a čistý odev vedia urobiť viac, ako si myslíte.

Ak vám teda na vašej budúcnosti a lepšej kariére záleží, skúste to pomocou vyššie spomenutých rád a všetko bude omnoho lepšie.

Viac o téme: PR článok
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, Shutterstock
 
Staršie správy
Staršie správy