Odlíšte sa od priemeru: 4 dôvody, prečo je znalosť anglického jazyka výhodou pri hľadaní práce

Cudzie jazyky sa síce učíme už od základnej školy, no to nie je zárukou toho, že ich v dospelosti aj ovládame. Anglický jazyk sa považuje za základ, ktorý by mala väčšina ľudí ovládať, no opak je často pravdou. Nielen, že sa nedokážeme dohovoriť na dovolenke, ale oberáme sa tým aj o pracovné úspechy a povýšenia.

Ak ovládate angličtinu minimálne na komunikačnej úrovni, môže to byť vašou hlavnou výhodou pri hľadaní práce. Otvorí sa vám viac možností, no čo je dôležitejšie, odlíšite sa tým od priemerných uchádzačov. Vďaka tomu máte vyššiu šancu na to, aby vás niekto zamestnal. 

Viac pracovných možností

Niektoré firmy anglický jazyk nevyžadujú vôbec, niektoré iba základy, no sú spoločnosti, pre ktoré je dôležitá znalosť jazyka minimálne na úrovni B2. V takomto prípade by ste mali vedieť bez problémov dorozumieť slovom aj písmom. Ak anglický jazyk ovládate, otvorí sa vám viac pracovných príležitostí a možností. Nebudete sa musieť uspokojiť s niekoľkými ponukami, ktoré nájdete, ale budete si vyberať medzi tými, ktoré majú najlepšie podmienky. Samozrejme ak chcete zvýšiť svoje šance a zlepšiť si znalosti. pomôže Vám kurz anglického jazyka.

Vyššie pracovné ohodnotenie

Lepšia pracovná pozícia so sebou zväčša prináša aj lepšie finančné ohodnotenie. Vďaka znalosti anglického jazyka tak môžete zarobiť o niekoľko desiatok až stoviek eur viac v porovnaní so zamestnancami, ktorí jazyk neovládajú. Ak máte navyše aj nejaký jazykový certifikát, zvyšuje sa tým vaša kvalifikácia, čo vám tiež pomôže pri kariérnom raste. 

Možnosť pracovať v zahraničí 

Znalosť anglického jazyka vás môže dostať aj za hranice Slovenska.Nemusí ísť vyslovene o trvalú prácu v zahraničí, môžete chodievať iba na služobné cesty. Vďaka tomu získate viac kontaktov a skúseností, spoznáte veľa zaujímavých ľudí a ako bonus precestujete aj nové krajiny, v ktorých ste doteraz možno neboli.  

Lepšie komunikačné zručnosti 

Ak ovládate cudzí jazyk, je vysoká pravdepodobnosť, že vaša celková komunikácia je tiež na vyššej než priemernej úrovni. Ak nemáte problém povedať to, čo máte na mysli a čo vás trápi, budete sa v práci cítiť lepšie, pretože vás nič nebude ťažiť na srdci. Zamestnávatelia tiež uprednostňujú ľudí, ktorí sa dokážu dorozumieť nielen v cudzom, ale aj materinskom jazyku. Čudovali by ste sa, koľko ľudí s tým má problém. 

Na učenie sa cudzieho jazyka nikdy nie je neskoro. Ak ste zanedbali prípravu v škole, môžete to napraviť aj v dospelosti. Dôležité je chcieť. Úspech a všetky vyššie spomenuté výhody prídu postupne samy. 


 

Viac o téme: Práca Angličtina Jazyk Úspech Pozícia English
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy