VIDEO Chladnokrvný vyhadzov! Šéf prepustil cez videokonferenciu 900 zamestnancov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

V časoch pandémie sa prepúšťanie cez videokonferenciu nezdá úplne absurdné. Meranie produktivity zamestnancov a následné prepustenie okolo 9 percent pracovnej sily počas Zoom mítingu je prinajmenšom otázne.

Šéf newyorskej online hypotekárnej spoločnosti Better.com prepustil cez videokonferenčnú platformu Zoom viac ako 900 zamestnancov. "Ak ste účastníci tohto hovoru, ste súčasťou nešťastnej skupiny, ktorá bude prepustená," povedal svojim zamestnancom 43-ročný Vishal Garg. Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti odôvodnil tento krok produktivitou a výkonnosťou pracovnej sily. Prepustený zamestnanec hovor nakrútil a video zavesil na sociálne siete a dva a pol minútový záznam sa odvtedy stal virálnym.

Ako neskôr informoval americký ekonomický časopis Fortune, Garg predtým skúmal produktivitu svojich zamestnancov v rozsiahlej analýze údajov: Kedy telefonovali a ako často prichádzali na stretnutia a rozhovory so zákazníkmi. Na základe tejto analýzy sa potom generálny riaditeľ rozhodol, koho prepustiť a koho nie. „Najmenej 250 zamestnancov pracovalo v priemere nie viac ako dve hodiny denne, aj keď boli platení za osem hodín,“ napísal generálny riaditeľ v internom e-maile. Takto firmu okrádali.

Better.com chce svojou platformou zjednodušiť predaj domov. Spoločnosť v súčasnosti pripravuje vstúpenie na burzu. Podľa Fortune má Better.com hodnotu okolo 6,9 miliardy dolárov. Medzi investorov patrí japonský koncern Softbank. S volaním cez Zoom Garg prepustil približne 9 percent pracovnej sily. V súčasnosti v inštitúte, ktorý pôsobí v USA, Indii a Veľkej Británii, stále pracuje 9000 ľudí.

Garg už raz vzbudil pozornosť svojím štýlom vedenia. Ako informoval americký ekonomický magazín Forbes, minulý rok bol zamestnancom zaslaný e-mail, v ktorom údajne urážal svojich zamestnancov ako „kopu hlúpych delfínov“, ktorí boli príliš pomalí a privádzali ho do šialenstva.

Viac o téme: Výpoveď Videokonferencia Vishal Garg Better.com
  • Autor: © Zoznam/rd
 
Staršie správy
Staršie správy