Zamestnancom Microsoftu stopli návrat do kancelárií: Home office predlžujú aj ďalšie spoločnosti

MicrosoftMicrosoft Zdroj: TASR

Americký softvérový gigant Microsoft zrušil z dôvodu šírenia delty, nákazlivejšieho variantu koronavírusu, pevný dátum návratu do kancelárií v Spojených štátoch. Spoločnosť o tom informovala na svojom blogu. Zamestnanci sa pôvodne mali vrátiť na pracovisko - do ústredia spoločnosti v Redmonde a ďalších amerických pobočiek 4. októbra.

Spoločnosť Microsoft namiesto toho každú z prevádzok znovu otvorí podľa toho, či bude spĺňať súbor firemných pravidiel a miestnych zdravotných opatrení. Softvérový gigant tiež uviedol, že na prípravu pred návratom do kancelárií poskytne svojim pracovníkom 30-dňové prechodné obdobie.

„Vzhľadom na neistotu v súvislosti s COVID-19 sme sa rozhodli neodhadovať nový dátum úplného znovuotvorenia našich pracovísk v USA. Otvoríme ich hneď ako to bude bezpečené z hľadiska verejného zdravia," napísala spoločnosť na svojom blogu.

Návrat na pracovisko odkladajú aj ďalšie spoločnosti

Na konci augusta oznámila pozastavenie návratu do kancelárií nanjeskôr do januára aj spoločnosť Apple. Pred ňou oddialili návraty zamestnancov do kancelárií až na rok 2022 aj spoločnosti Lyft, Amazon či Facebook. 

Až v januári 2022 sa majú vrátiť na svoje pracovisko aj tí zamestnanci spoločnosti Amazon, ktorých pozícia sa netýka práce v skladoch či doručovania. Taktiež internetový gigant Google predĺži systém práce z domu svojim zamestnancom minimálne do októbra.

Posuny v návrate zamestnancov z home office do kancelárií oznámili aj veľké americké banky, ako napríklad Wells Fargo či US Bank. Pracovníci US Bank sa pôvodne mali vrátiť do priestorov spoločnosti 7. septembra, vedenie firmy však kvôli rastúcemu počtu pípadov ochorenia na COVID-19 termín posunulo o minimálne mesiac.

  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: idnes; Foto: TASR
 
Staršie správy
Staršie správy