Ako si udržať zákazníkov? Majiteľ tejto reštaurácie pridával do jedla"špeciálnu prísadu"

Jedlo v tejto reštaurácii nebolo iba chutné. Bolo priam návykové. Majiteľ čínskej reštaurácie, ktorá sa špecializovala na výrobu špeciálnych rezancov sa priznal, že do jedla zákazníkom primiešaval rozdrvené makové semienka, ktoré boli určené na výrobu ópia. Majiteľ reštaurácie v čínskej provincii Ša-an-si sa snažil udržať zákazníkov tým, že pridával rozdrvené semienka ópiového maku do rezancov. Na jeho svojrázny recept prišla polícia, keď zadržala vodiča, ktorého testovala na prítomnosť drog v tele.

Dopravná polícia pri bežnej kontrole zistila, že dvadsaťšesťročný vodič pred jazdou požil drogy. Ten sa bránil, že sa ópia nikdy nedotkol. Zveril sa však so svojím podozrením na prítomnosť drog v rezancoch z reštaurácie, kde sa obvykle stravoval.

Polícia mu neverila a na pätnásť dní ho zadržala. Jeho nevina sa ukázala až po tom, čo sa na prítomnosť drog v tele nechali testovať príbuzní mladíka, ktorí jedli na rovnakom mieste, píše CNN.

Majiteľ reštaurácie sa priznal, že si kúpil dve kilá plodiny, z ktorej sa vyrába ópium, za približne 86 eur. Semienka ópiového maku rozdrvené na prášok pridával do rezancov, zákazníkov však o špeciálnej prísade neinformoval. Chcel, aby sa mu vracali a jeho podniku sa darilo.

Ako si udržať zákazníkov? Galéria fotiek (2)

Za nedovolené pridávanie tajné prísady do jedla strávil majiteľ reštaurácie desať dní za mrežami. Obdobné prípady nie sú v Číne tak nezvyčajné, miestne médiá informovali o podobných kauzách v rokoch 2010 a 2012.

Riziko, že sa človek stane závislý na rezancoch s malým množstvom drogy, je veľmi malé, aj keby ich konzumoval pravidelne po dlhšej čas. Napriek tomu sa podľa polície môže malé množstvo opiátu z rozdrvených semien makovice usadiť ľuďom v tele, čo sa potom prejaví v pozitívnom drogovom teste.

Viac o téme: Peniaze Drogy Obchod Biznis Rezance Zákazníci
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: CNN, Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy