Tieto reštaurácie zabezpečujú stravu zdarma: Iniciatíva Jedlo zdravotníkom nezištne pomáha

Mnohých ľudí situácia, ktorá na Slovensku vznikla neodradila, ale naopak povzbudila k tomu, aby si navzájom pomáhali. Majitelia reštaurácií, ktorí v mnohých prípadoch prichádzajú o príjmy a premýšľajú ako prežiť nasledujúce týždne, sa rozhodli nezištne pomôcť lekárom a sestrám. Zabezpečujú pre nich teplú stravu úplne zadarmo. Iniciatíva Jedlo zdravotníkom vznikla v koordinácii so zakladateľkou portálu menucka.sk, Kamilou Slašťanovou.

 

Donáška jedla do zdravotníckych zariadení v Bratislave sa koordinuje s Univerzitnou Nemocnicou Bratislava tak, aby v určených časoch jedna zo zapojených prevádzok zabezpečila teplú stravu pre zdravotníkov. Iniciatíva momentálne funguje najmä v Bratislave a Žiline no pridávajú sa aj Prešov, Malacky a iné mestá. Cieľom je pomôcť aj zložkám ako operačné strediská záchrannej zdravotnej služby, záchranárom, hasičom či iným.

Do tejto výzvy sa môže zapojiť skutočne ktokoľvek. Akákoľvek reštaurácia, ktorá sa stane súčasťou iniciatívy a zabezpečí zdravotníkom stravu aj dodávatelia, ktorí poskytnú svoje služby na tento účel za zvýhodnených podmienok. Pomôcť zdravotníkom aj reštauráciám dokážu nepriamo aj zákazníci vždy, keď si objednajú jedlo z podniku, ktorý je súčasťou iniciatívy Jedlo zdravotníkom. 

Ak chcete iniciatívu podporiť aj vy, objednajte si jedlo z týchto reštaurácií formou donášky alebo osobného odberu. Budú tak schopné pokračovať v prevádzke a zabezpečiť stravu tým, ktorí každý deň zachraňujú ľudské životy. Každou objednávkou pomáhate zlepšiť situáciu na Slovensku. Všetky zapojené reštaurácie nájdete na tomto odkaze.

Cieľom je, aby boli zabezpečené pravidelné donášky tam, kde ich najviac potrebujú. Od zúčastnených prevádzok, ktoré sú samy v zložitej situácii a zo dňa na deň sa mnohé začali transformovať na donášky, je to úžasný prejav solidarity, spolupatričnosti a podpory. Rovnako ako aj od zákazníkov, ktorí objednávkou jedla pre seba podporia sprostredkovane zdravotníkov aj samotné reštaurácie. Preto sa tiež snažíme šíriť osvetu o tom, aby si ľudia aspoň raz za čas – podľa svojich finančných možností – objednali jedlo z reštaurácie.” hovorí Kamila Slašťanová.

Informácie o tom, ako sa do iniciatívy zapojiť, kontakty na koordinátorov v jednotlivých mestách aj neustále aktualizovaný zoznam reštaurácií nájdete na stránke www.jedlozdravotnikom.sk

Viac o téme: Pomoc Gastro Reštaurácie Zdravotníci Iniciatíva Koronavírus
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: RED Foto: Facebook
 
Staršie správy
Staršie správy