Aby zamestnanci nevysedávali na záchode, firma navrhla šikmé záchody: Zamestnávatelia sa už tešia

Zdroj: Getty Images

Toaletné misy naklonené smerom dolu o 13 stupňov navrhla jedna britská firma. Chceli zabrániť tomu, aby ich zamestnanci vysedávali na toaletách namiesto venovania sa pracovným úlohám. Takéto šikmé toalety spôsobujú, že po piatich minútach človeka začnú bolieť stehná, a tak návštevu toalety rýchlejšie ukončí. Firma si od tohto nápadu sľubuje, že zamestnanci nebudú vysedávať na toaletách alebo sa skrátia fronty na verejných sociálnych zariadeniach, informoval server Wired.

Zariadenie nazvané StandardToilet už schválila British Toilet Association, organizácia, ktorá sa zasadzuje o kvalitnejšie sociálne zariadenia. Cena takto upravenej, šikmej toalety, sa pohybuje od 150 do 500 libier. Tvorcovia už prejednávajú dodávky týchto toaliet s radnicami a firmami, ktoré prevádzkujú odpočívadlá pri diaľniciach.

Zakladateľ spoločnosti Mahabir Gill uviedol, že záchod StandardToilet by sa mohol objaviť už aj na železničných či autobusových staniciach, v baroch a obchodných centrách. Hlavným cieľom šikmých toaliet je, aby zamestnanci netrávili priveľa času na WC s telefónom v ruke, pretože to znižuje produktivitu práce.

Aby zamestnanci nevysedávali na Galéria fotiek (2) Zdroj: Getty Images

Nápad navrhnúť šikmú toaletu inšpiroval Gilla, ktorý sa stretával s častým problémom vysedávania zamestnancov na toaletách a nekonečných zástupoch ľudí čakajúcich na verejných toaletách. Gill sa tiež stretol aj s tým, že občas našiel zamestnancov, ako zaspali na toalete. 

Šikmá toaleta však podľa autora návrhu prináša aj niekoľko zdravotných benefitov. Na takejto mise sa zlepšuje držanie tela, znižuje sa čas strávený sedením na záchode a pozeraním do telefónu. Gill však priznáva, že najviac z takýchto toaliet budú profitovať zamestnávatelia, ktorým to pomôže ušetriť peniaze. Ich zamestnanci sa nebudú "zašívať" na toaletách, budú musieť pracovať.

  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: lidovky.cz; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy