Za dobrotu na žobrotu: Kuchárka sa zľutovala nad študentom bez peňazí, zamestnávateľ jej dal výpoveď

Neférové rozhodnutie, zhoduje sa internet pri príbehu kuchárky, ktorá dostala výpoveď za to, že sa zľutovala nad študentom bez peňazí. Rozhodla sa, že mu obed v hodnote 8 dolárov vydá aj tak, študent jej sľúbil, že za jedlo zaplatí inokedy. Jej nadriadený však videl situáciu inak. Podľa neho bolo vydanie jedla bez zaplatenia priestupkom a na druhý deň kuchárka dostala výpoveď.

Bonnie Kimballová pracovala v jedálni na strednej škole. Počas obeda jej jeden zo študentov povedal, že nemá peniaze na jedlo, no sľúbil, že peniaze jej čo najskôr donesie. „Študent nemal dostatok peňazí na svojej karte. Práve vtedy bol u nás v jedálni oblastný manažér a šéf nechcel, aby sme spôsobili problémy, tak som chlapcovi len pošepkala, aby mamu poprosil o peniaze," hovorí Kimballová. Obed mu vydala.

Hneď na druhý deň si však kuchárku zavolal šéf a oznámil jej, že končí. „Táto práca bola mojím životom päť rokov,“ opisuje sklamaná žena. „Brala som ju ako moju ďalšiu rodinu, o ktorú sa musím starať. Ak však svoju rodinu stratíte, nedá sa povedať dobre a ísť ďalej,“ vysvetľuje svoj smútok.

Zamestnávateľ taktiež Kimballovej doručil výpoveď, v ktorej opísal jej priestupok. Dôvodom výpovede podľa neho bolo nasledovné: „Dňa 28. marca bol oblastný manažér svedkom toho, ako študent prišiel k pokladni s rôznymi druhmi jedla a vy ste mu ich nenaúčtovali. Toto konanie je závažným porušením nášho poriadku.“ HR riaditeľ spoločnosti uviedol pre CNN, že žiaden študent nesmie odísť bez zaplateného jedla. Tvrdí, že zamestnanci boli poučení o všetkých pravidlách a vedeli, že ich porušenie môže skončiť výpoveďou.

Mnohí sa však stavajú na stranu kuchárky, jej dvaja kolegovia dokonca dali na protest výpoveď. Taktiež sa na portáli GoFundMe spustila aj verejná zbierka na finančnú podporu kuchárky Kimballovej.

Viac o téme: Kuchárka Výpoveď
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: ladbible.com; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy