Hodnotili slovenský trh práce: Aj Česi sú na tom lepšie, pozrite sa, kde sme skončili v rebríčku

V rebríčku 41 krajín EÚ a OECD sa Slovensko umiestnilo na 32 mieste v Indexe pružnosti zamestnávania. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená pokles o 6 miest. Tento index je zostavovaný na základe údajov Svetovej Banky, porovnáva legislatívu krajín v oblasti vzniku pracovného miesta, jeho priebehu, a ukončenia.

Krajiny, ktoré legislatívne určujú menej parametrov pracovného pomeru, majú pružnejší trh práce. Lídrom rebríčka je Dánsko, kde zákon neurčuje ani minimálnu mzdu, ani dĺžku pomeru na dobu určitú, neukladá povinnosť vyplácať odstupné. Tieto parametre sú predmetom dohody zamestnanca a zamestnávateľa a ich kolektívneho vyjednávania.

Na opačnom konci rebríčka sú krajiny, ktoré regulujú väčšinu parametrov pracovného pomeru. Najnižšie sa umiestnilo Francúzsko, kde napríklad nie je možné uzavrieť kontrakt na dobu určitú pre trvalé úlohy a zákonník práce má  3000 strán.

Hlavným dôvodom poklesu Slovenska v rebríčku je navýšenie príplatkov na nočnú prácu a prácu cez víkend. Zákonom navýšené príplatky obmedzujú možnosti zamestnávateľov flexibilne reagovať na požiadavky trhu. Toto zvýšenie je dvojstupňové, ak by sme do indexu započítali stav platný od 1.5.2019, Slovensko by sa v rebríčku posunulo ešte o 4 priečky nižšie.

Slovenský zákonník práce je prísnejší ako legislatíva v Českej republike, Poľsku, Maďarsku aj Rakúsku.

Vyššia pružnosť zamestnávania umožňuje zamestnávateľom operatívne vytvárať a rušiť pracovné miesta, či upravovať pracovnú dobu. Firmy tak môžu využiť aktuálne obchodné príležitosti, a tým dokážu adekvátne využiť dostupnú pracovnú silu. Ekonomické štúdie poukazujú na to, že táto pružnosť uľahčuje najmä nízkokvalifikovaným pracovníkom vstup na pracovný trh.

Hodnotili slovenský trh práce: Galéria fotiek (3)

Viac o téme: Index pružnosti zamestnávania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: iness; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy