Každý týždeň tu pribudnú 2 miliardári: V ktorej krajine sa dá ľahko zbohatnúť?

Každý deň tu pribudnú dvaja miliardári. Zdá sa, že Čína je zázračná krajina, v ktorej sa boháčom môže stať takmer každý. Dohromady ich je v tejto krajine až 373 a ak by sme ich majetok zrátali, jeho hodnota by bola 1,12 triliónov dolárov. Ak teda chcete zbohatnúť, vyberte sa do Číny. A že nejde len o nejaký výmysel, potvrdzuje aj štúdia švajčiarskej banky UBS a poradenskej firmy PwC.

 

 

V Číne v roku 2017 vzrástol počet boháčov z 313 na 373, čo z tejto krajiny robí vlajkovú loď pre ľudí, ktorí chcú podnikať a zbohatnúť.

Za posledné desaťročie práve čínski miliardári založili niekoľko celosvetovo najväčších a najúspešnejších firiem, vďaka ktorým slušne zarábajú. A to všetko je iba začiatok. Veľkosť čínskej populácie, technologické inovácie a rast produktivity spolu s vládnou podporou poskytujú obrovskú príležitosť vybudovať biznis a zmeniť život ľudí k lepšiemu.

Každý piaty miliardár je Číňan

Najväčšia koncentrácia miliardárov je síce stále v Amerike, rast ich majetku však spomaľuje. Minulý rok bolo v USA 53 miliardárov. Podľa štúdie je však v Ázii viac miliardárov než v USA. A ukazuje sa, že do troch rokov budú bohatší než ich americkí kolegovia superboháči. Kým v roku 2016 bolo len 16 čínskych miliardárov, dnes je každý piaty miliardár na svet Číňan. A ako sa im podarilo zbohatnúť?

Väčšina z nich získala obrovský majetok vďaka technológiám. Ázijské krajiny sú totiž skvelé v nasadzovaní a zavádzaní nových technológií, ktoré sú najprv koncipované spoločnosťami v USA. Ázia je rajom prijímania a zavádzania noviniek. Dôkazom je napríklad to, že hoci Amerika priniesla na trh finančné aplikácie ako Venmo či PayPal, najväčší úspech zožali v ázijských krajinách. Číňania totiž nepoužívajú kreditné karty alebo hotovosť, platia cez aplikácie.

Z reportu vyplýva, že až 97% boháčov si majetok nadobudlo podnikaním, mnohí z nich v oblasti technológií či maloobchodu.

Viac o téme: Čína Milionári
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider, idnes; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy