V supermarkete už neminiete majland: Šikovná aplikácia vám ukáže, kde nájdete to, čo hľadáte

Ilustračné fotoIlustračné foto

Holandská medzinárodná spoločnosť Ahold Delhaize začala na ich trhu testovať aplikáciu, ktorá zákazníkov naviguje medzi regálmi supermarketu. Aplikácia, ktorá v Čechách prevádzkuje sieť obchodov Albert, ukazuje zákazníkom najrýchlejšiu cestu k vybranému produktu. Ušetria tak čas, no zároveň aj peniaze, pretože sa tak zníži šanca zatúlania do neznámych regálov plných tovarov, ktoré ich budú lákať ku kúpe.

 

 

Ahold si od aplikácie s názvom Find my product (Nájdi môj výrobok) sľubuje vyššiu dávku pohodlia pre zákazníkov a uľahčenie nakupovania. „Asi sa všetci zhodneme, že nás nebaví hľadať položky z nákupného zoznamu To sa ale vďaka aplikácií stane minulosťou,“ hovorí Steven de Kroes z oddelenia vývoja holandského reťazca Albert Heijn, ktorý tiež patrí do portfólia firmy Ahold.

V aplikácii stačí zadať názov a na displeji smartfónu sa objaví najkratšia cesta k hľadanému cieľu. Potom už len stačí sledovať šípku na digitálnej mape,“ vysvetľuje de Kroes. Aplikácia by mala fungovať na základe unikátnych kódov jednotlivých druhov tovaru.

Zatiaľ je možné týmto spôsobom vyhľadávať iba jednotlivé produkty. „V budúcnosti by mala pribudnúť možnosť vložiť celého nákupného zoznamu. Aplikácia tak bude schopná zostaviť ideálnu trasu celým supermarketom,“ uvádza Barbora Vanko, hovorkyňa reťazca Albert v Českej republike.

Technológiu budú najprv testovať v Holandsku, následne sa rozhodne o jej ďalšom rozšírení.

Viac o téme: Supermarket Navigácia Ahold
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: idnes.cz; Text: jm; Foto: ahold

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy