Novodobé šialenstvo? Rodičia sú ochotní platiť svojim deťom trénera počítačových hier

Zdroj: Getty Images

Tréner sa väčšinou deťom platí v športe, napríklad pri tenise alebo golfe. Zdá sa však, že po novom sa už uživia aj kouči počítačových hier. Špeciálne jedna z nich, Fortnite, zažíva obrovský boom a dokonca aj sami rodičia chcú, aby sa v tvrdej konkurencii presadili ich deti.

Hra Fortnite je neuveriteľne populárna. Rodičom detí dokonca ani nevadí, že ich deti strávia jej hraním za počítačom dlhé hodiny, práve naopak, ešte ich v tom podporujú. Hra je totiž dnes tak obľúbená, že úroveň zručností, ktoré hráč ovláda, čiastočne ovplyvňujú aj jeho sociálny status. Presadiť sa v nabitej konkurencii je čoraz ťažšie a preto sa mnohí rodičia rozhodli pre netradičný krok – svojim ratolestiam platia kouča, ktorí ich trénuje a vďaka ktorému sa môžu zlepšiť.

Tréner počítačovej hry má slušný plat: 10 až 20 eur na hodinu

Za 10 až 20 eur na hodinu niektorí rodičia najímajú trénerov, ktorí sa deťom venujú individuálne. Takýto kouč väčšinou najprv zanalyzuje záznamy z niekoľkých odohratých hier, aby spoznal silné a slabé stránky svojho zverenca. Potom s ním absolvuje pár záznamov, pri ktorých mu radí v jednotlivých herných situáciách. Kurzy väčšinou prebiehajú online a namiesto ostrieľaných harcovníkov poskytujú radi mladí ľudia, tínedžeri so strojčekom na zuboch.

Možno si poviete, že ide o vyhodené peniaze, ukazuje sa ale, že tieto tréningy majú zmysel. Jeden rodič sa už pochválili, že jeho 12-ročný syn sa výrazne zlepšil a z hry si odniesol niekoľko víťazstiev. Ide o ďalší dôkaz pomätenosti dnešnej doby alebo len prirodzený vývoj, ktorý naznačuje nastupujúci trend e-športov?

Zaujíma vás, ako mohla počítačová hra vzbudiť takého šialenstvo? Pozrite sa, o čom vlastne je spomínaná hra Fortnite.

 

Viac o téme: Tréner počítačových hier Fortnite
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: idnes.cz; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy