Rok musíte dovolenkovať a ešte vám za to aj zaplatia: Nežartujeme, toto je skutočná pracovná ponuka

Niekto šetrí na dovolenku celý rok, iní dostanú ročnú dovolenku zadarmo. Reťazec luxusných letovísk Vidanta v Mexiku spustil netradičnú marketingovú kampaň. Vyberie nového zamestnanca, ktorý bude mať iba jednu jedinú úlohu: užívať si luxusnú dovolenku a zážitky z nej zdieľať na sociálnych sieťach.

Hlavným poslaním zamestnanca bude stráviť ročnú dovolenku v luxusných plážových rezortoch hotelov Vidanta v Mexiku, bude zadarmo cestovať, jesť a užívať si všetky služby týchto komplexov. Nového zamestnanca tiež budú čakať liečebné procedúry v kúpeľoch, raňajky do postele a relax v bazénoch. To ale nie je všetko. K tomu ešte dostane viac než slušné „vreckové“ - 120-tisíc dolárov.

„Vybraný kandidát prejde výcvikom zamestnancov, bude úzko spolupracovať s marketingovým tímom a vytvárať obsah na sociálne siete. Musí tiež sledovať trendy a byť influencerom (ovplyvňovať, pozn. red.),“ informoval server CNBC. Robiť videá a fotografie z dovolenky bude vybraný kandidát napríklad aj v mexických oblastiach Riviera Maya, Los Cabos či Puerto Vallarta. Od decembra bude lákať nielen na hotel, ale aj na aktivity v jeho okolí.

Podobných pracovných ponúk začína byť čoraz viac

Podobný nápad mala napríklad aj letecká spoločnosť WOW air. Tá si na letné prázdniny najala dvoch dospelých brigádnikov, ktorých hlavnou úlohou bolo cestovať do miest, kam spoločnosť lieta a z týchto destinácií zdieľať digitálny obsah v podobne článkov, videí a fotiek. Za mapovanie reštaurácií, kultúrnych atrakcií, nočného života či dopravy dostal každý plat 4 000 dolárov mesačne. Počas júla a augusta tak dvojica navštívila Berlín, Barcelonu či Island. Letecká spoločnosť im tiež zaplatila všetky výdavky spojené s presunmi a ubytovaním.

Server CNBC uvádza, že existujú aj ďalšie pracovné pozície, ktoré svojim zamestnancom umožňujú bezplatne cestovať do zahraničia. Okrem pilotov či hotelových manažérov sú neustále na cestách napríklad aj cestovných poradcovia, ktorí svojim klientom predávajú vlastné skúsenosti z destinácií a hotelov po celom svete.

Priemerný ročný plat takéhoto poradcu je podľa CNBC 37-tisíc dolárov. Tí najlepší, ktorí pracujú s bohatými klientmi a cestujú do 5-hviezdičkových hotelov, si dokážu zarobiť aj trojnásobok. „Po dvoch rokoch si zarobia aj 100-tisíc dolárov ročne,“ uviedol Jim Bendt, generálny riaditeľ spoločnosti Pique Travel Design.

Využite šancu, životopis môžete poslať 21. októbra

V prípade, že vás táto ponuka zaujala, nevahájte a pošlite svoj životopis. Čas máte do 21. októbra. Spoločnosť požaduje, aby ste boli zhovorčivý, výrečný, mali skúsenosti s dokumentovaním vaších ciest cez sociálne siete, vedeli vytvárať kampane, sledovali trendy, technológie a iných influencerov. Ste to vy? Reagovať na ponuku môžete tu.

Viac o téme: Pracovná ponuka Ročná dovolenka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: idnes; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy