Zamestnanci Amazonu si od augusta prilepšia: Takto sa im zvýši hodinová mzda

Zdroj: Getty Images

Spoločnosť Amazon v Seredi na základe prvej ročnej revízie miezd zvýši hodinovú mzdu pracovníkom v centre reverznej logistiky. Výplatné pásky zamestnancov to ovplyvní už od 1. augusta tohto roka. Potvrdila to Miroslava Remenárová, PR manažérka spoločnosti.

"Zvýšenie hodinovej mzdy sa bude pohybovať od intervalu 10,8 % až po 19,6 %," priblížila Remenárová. Pracovníci na vstupnej úrovni, ktorí v spoločnosti pracujú do jedného roka, po novom zarobia 5,50 eura v hrubom. Tým, ktorí na vstupných pozíciách pracujú viac ako rok, sa zvýši hodinová mzda na 5,70 eura v hrubom. Vedúcim tímov sa mzdy v závislosti od dĺžky trvania pracovného pomeru zvýšia na 7 eur až 7,20 eura na hodinu v hrubom. Zvýšené hodinové sadzby sa vzťahujú aj na všetkých sezónnych pracovníkov v spoločnosti.

"Naším jednoznačným cieľom je poskytovať zamestnancom konkurencieschopné odmeňovanie a atraktívne benefity. Preto každoročne v priebehu druhého štvrťroka vykonávame revíziu údajov o lokálnom odmeňovaní na porovnateľných pracovných pozíciách. Výsledky následne oznamujeme v treťom štvrťroku, spolu so zodpovedajúcimi úpravami odmeňovania," skonštatoval generálny manažér Amazonu v Seredi Matt Greene. Spoločnosť pri analýzach vychádzala z údajov takmer stovky zamestnávateľov na Slovensku, pričom porovnávala mzdy a dostupné benefity na podobných pozíciách v danom regióne.

Spoločnosť Amazon pôsobí v Seredi už takmer rok, pričom na Slovensku vytvorila viac ako 1850 stálych pracovných miest. Logistické centrum v Seredi sa sústreďuje na reverzné operácie z celej Európy.

Viac o téme: Plat Amazon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy