Ponúkajú plat vyše 1 800 eur, hľadajú 500 zamestnancov: Ak chcete prácu, tu je šanca

Zdroj: Volkswagen

Ako najväčší zamestnávateľ na Slovensku chce Volkswagen Slovakia (VW SK) do konca roka obsadiť viac ako 500 nových pracovných miest. Výrobca automobilov pritom ponúka spolupracovníkom nielen najvyššie priemerné mzdy v slovenskom automobilovom priemysle, ale aj atraktívne pracovné podmienky a široký sociálny program. Situácia na slovenskom trhu práce je však zložitá. Nedostatok odborníkov má vyvážiť program duálneho vzdelávania.

 

 

„Chceme v roku 2018 medzi nami privítať viac ako 500 nových spolupracovníkov,“ hovorí Eric Reuting, člen predstavenstva VW SK pre personálnu oblasť. Po minuloročných náboroch plánuje spoločnosť obsadiť ďalšie pracovné miesta, predovšetkým v súvislosti s nábehmi modelov SUV vyrábaných v Bratislave.

Heslo „Volkswagen Slovakia sa stará” je v spoločnosti každodennou realitou. Preto najväčší zamestnávateľ na Slovensku ponúka svojim 13 700 spolupracovníkom priemernou mzdou vo výške 1 854 eur nielen najvyšší plat v slovenskom automobilovom priemysle, ale aj široký sociálny program, odmeny za pozitívne hospodárske výsledky a ďalšie benefity v spojení s výbornými pracovnými podmienkami. To si vážia aj spolupracovníci: „Približne 40 % našich spolupracovníkov je zamestnaných vo VW SK viac ako 10 rokov,“ doplnil Eric Reuting.

„Na nových spolupracovníkov čaká nástupná mesačná mzda od 1 050 do 1 250 eur, atraktívne tréningy a vzdelávacie programy, a navyše aj nástupný bonus vo výške 500 eur,“ vysvetľuje Milan Petruš, vedúci personálnych služieb, ktorý zodpovedá za prijímanie pracovníkov.  Spolupracovníci navyše získajú aj dovolenkový a vianočný príspevok v podobe 13. a 14. mesačného platu. „Ponúkame prácu vo výrobe. Konkrétne hľadáme nových kolegov do montáže, karosárne, lakovne, okrem toho aj automechanikov, autoklampiarov a autoelektrikárov,“ dopĺňa Milan Petruš.


Prečítajte si tiež: Máte viac ako 50 rokov a ste bez práce? Tu sa môžete zamestnať


Z dôvodu chýbajúcich kvalifikovaných pracovníkov na trhu práce rozbehol Volkswagen Slovakia vlastné duálne vzdelávanie. Od vlaňajšieho septembra sa v Duálnej akadémii vzdelávajú žiaci v piatich profesiách. Nových odborníkov vychová aj pilotný projekt v spolupráci so Strojníckou fakultou STU, ktorý ponúka duálne bakalárske štúdium. 

Výrobca automobilov, ktorý za 27 rokov investoval spolu viac ako 4,1 mld. eur, je atraktívny aj pre pracovníkov zo vzdialenejších regiónov. Preto spoločnosť ponúka zmluvnú autobusovú dopravu až do vzdialenosti 150 km. Spolupracovníci, dochádzajúci z ešte väčších vzdialeností, môžu využiť podnikovú ubytovňu, ktorú rovnako spolufinancuje zamestnávateľ. 

Vzhľadom na rastúci počet spolupracovníkov rozširuje Volkswagen Slovakia aj služby v oblasti starostlivosti o zamestnancov: v minulom roku bolo otvorené nové zdravotné stredisko, rozšírila sa centrálna kuchyňa a bol vybudovaný nový parkovací dom s ďalšími 1200 parkovacími miestami pre spolupracovníkov.

Viac o téme: Volkswagen Práca Kariéra
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Tlačová správa

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy