Rozhodnuté: Samsung zatvára svoj závod, pozrite sa, čo urobí so zamestnancami

Zdroj: TASR

Spoločnosť Samsung zavrie svoj závod vo Voderadoch. Informuje o tom denník SME na svojej internetovej stránke. Podľa denníka má firma výrobu z Voderadov zrejme už v apríli tohto roka presťahovať do svojho druhého slovenského závodu v Galante. Zamestnanci z Voderadov majú zároveň dostať ponuku pokračovať v práci pre Samsung v Galante za rovnakých podmienok. Závod vo Voderadoch má pritom podľa denníka SME 568 kmeňových zamestnancov, ďalších tisíc tam spoločnosť zamestnáva externe.

 

Samotná spoločnosť Samsung toto rozhodnutie komentuje ako konsolidáciu výrobných závodov vo Voderadoch a Galante s cieľom efektívnejšie riadiť výrobný proces. Ako ďalej cituje denník SME manažéra compliance v spoločnosti Samsung Electronics Slovakia Jána Nemašíka, firma poskytne zamestnancom popri ponuke pokračovať v práci v Galante „primeranú dodatočnú podporu“, ktorú však nekonkretizoval. O presune výroby mala pritom firma pracovníkov informovať tento týždeň.

 


Prečítajte si tiež: Jednoduchá práca na pár hodín denne? Zarobte si: Táto firma hľadá ľudí na skrátený úväzok


Presunutie výroby z Voderadov do Galanty denníku SME potvrdil aj primátor Galanty Peter Paška. Dôvodom má byť podľa denníka to, že firme chýbajú výrobní pracovníci. Pri svojej produkcii s nízkou pridanou hodnotou v týchto závodoch údajne Samsungnevie pracovníkom ponúknuť ešte vyššie platy.

Viac o téme: Samsung Zamestnanci Voderady Mám prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy