Známa automobilka zvyšuje platy: Tieto percentá by potešili aj vás

Zdroj: Kia Motors Slovakia

Spoločnosť Kia Motors Slovakia dnes počas prebiehajúceho kolektívneho vyjednávania navrhla zvýšenie platov všetkým výrobným zamestnancom. Po prvýkrát v histórii spoločnosti predložila ponuku na trojročné obdobie, ktorá zabezpečí dlhodobú udržateľnosť pracovných miest a stabilitu pre zamestnancov a ich rodiny. Základná mzda všetkých výrobných zamestnancov by sa tak v nasledujúcich troch rokoch zvýšila o 15 % bez potreby splnenia akýchkoľvek dodatočných podmienok. Pre približne 2 600 operátorov tento návrh počíta až s 21 % rastom základných miezd počas troch rokov.

Návrh spoločnosti zaručuje ďalšie zlepšovanie mzdového ohodnotenia zamestnancov a odzrkadľuje súčasnú situáciu spoločnosti s cieľom udržať si konkurencieschopnosť. Priemerné zvýšenie základnej mzdy o 4,8 % v tomto roku a nárast základnej mzdy o 4,8 % v rokoch 2019 a 2020 zabezpečí celkový rast základnej mzdy o 15 % pre každého výrobného zamestnanca v spomínanom období. Ponuka taktiež zahŕňa predstavenie nových tarifných tried. Viac ako 80 % výrobných zamestnancov sa posunie počas troch rokov do vyššej tarifnej triedy a ich základná mzda sa zvýši celkovo o viac ako 21 %.

„Kia Motors Slovakia predložila ponuku, ktorá je s ohľadom na súčasnú situáciu na trhu férová a zodpovedná. Trojročné obdobie ponúka zamestnancom dlhodobú istotu pracovných miest. Návrh zároveň vytvára priestor na investície do výroby nových modelov ako aj technológií, ktoré zaručia udržateľný rozvoj spoločnosti v čoraz tvrdšej  konkurencii na automobilovom trhu. Stabilita tiež poskytne priestor na zlepšovanie pracovného prostredia a riešenie rôznych otázok spojených s prácou, čo jednoročná dohoda neumožňuje,” vysvetlil Dae-Sik Kim, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Slovakia.


Prečítajte si tiež: Jednoduchá práca na pár hodín denne? Zarobte si: Táto firma hľadá ľudí na skrátený úväzok


Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších zamestnávateľov a exportérov na Slovensku. Je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov bola spustená v decembri 2006. V súčasnosti Kia na Slovensku zamestnáva viac ako 3 800 ľudí. 

Viac o téme: Kia Plat Mzda
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kia Motors Slovakia

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy