Lukratívna práca pre vysokoškolákov? Švajčiarska technologická firma mieri do Trnavy

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Švajčiarska spoločnosť Optotune plánuje v Trnave založiť technologické centrum so zameraním na inovatívny vývoj produktov a vylepšenie existujúcich produktov. Do projektu plánuje spoločnosť investovať 520 tisíc eur. Ako vyplýva z informácií zverejnených Ministerstvom hospodárstva SR (MH), vzniknúť by malo 50 nových pracovných miest určených predovšetkým pre vysokoškolákov.

Investor už požiadal štát o investičnú pomoc, a to vo výške 1,2 milióna eur. Vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok by mohla spoločnosť dostať investičné stimuly v objeme 130 tisíc eur, vo forme úľavy na dani z príjmu 632 tisíc eur. Investor od štátu taktiež žiada príspevok na vytvorenie nových pracovných miest v nominálnej výške 500 tisíc eur.

Rezort hospodárstva odporúča vláde požadovanú investičnú pomoc schváliť. „Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády a zákona o investičnej pomoci, navrhujeme pre prijímateľa schváliť investičnú pomoc,“ uviedlo ministerstvo. Investor však bude musieť splniť niekoľko požiadaviek, medzi ktorými je aj povinnosť vynaložiť do roku 2022 na mzdy zamestnancov vyše 3,8 milióna eur.

Technologické centrum sa bude orientovať na softvérové, firmvérové, elektronické, strojárske a procesné inžinierstvo. Okrem toho bude mať rad nových spotrebiteľsky orientovaných projektov, ktoré prejdú výskumom, prototypovaním a testovaním, až po sériovú výrobu. „Súčasťou investičného zámeru, na základe ktorého prijímateľ žiada o investičnú pomoc, je iba výskumná a vývojová časť technologického centra,“ upresnilo ministerstvo.

Nové technologické centrum bude napojené na akademické a vedecko-výskumné zázemie sústredené okrem iného v Materiálovotechnologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Trnave a ďalších vysokých škôl v Bratislave, predovšetkým fakúlt Slovenskej technickej univerzity.

Spoločnosť Optotune Slovakia je 100-percentne vlastnená holdingovou spoločnosťou Optotune Holding AG, ktorá je výrobcom opto-elektronických komponentov. Skupina patrí k lídrom v oblasti laditeľnej techniky a od svojho založenia v roku 2008 jej bolo udelených 40 nových patentov. Za využitia najmodernejších softvérov už spoločnosť vyvinula sériu niekoľkých unikátnych technológií, ako napríklad vysokoelastické membrány, vysokoprevodové kvapaliny a elektroaktívne polyméry.

Viac o téme: Trnava Práca Pre Vysokoškolák Vysokoškoláka Optotune
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy