Týmto zamestnancom od januára 2018 stúpnu platy: Kto si polepší?

Zdroj: thinkstock.com

Platy zamestnancov v štátnej a verejnej službe sa od začiatku budúceho roka zvýšia o 4,8 %. Vyplýva to z nariadení, ktoré na svojom stredajšom (13.12.) zasadnutí schválila vláda. Zvýšenie platových taríf zamestnancov pracujúcich v štátnej a verejnej službe vychádza z uzatvorených kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa na rok 2018.

 

 

 

Vo verejnej správe platové tarify od začiatku budúceho roka stúpnu približne 153 tisíc zamestnancom, s výnimkou učiteľov, ktorým platy stúpli o 6 % od 1. septembra tohto roka. V štátnej správe platové tarify vzrastú približne 38,5 tis. zamestnancom.


Prečítajte si tiež: Starobné dôchodky sa od januára 2018 zvýšia: Pozrite sa, o koľko stúpnu


Kolektívne zmluvy na budúci rok podpísali začiatkom decembra tohto roka zástupcovia vlády, predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska a samosprávnych krajov a odborári. Zmluvy zachovávajú platné sociálne benefity pre zamestnancov v štátnej a verejnej službe, ako je týždeň dovolenky navyše, skrátenie pracovného času o 0,5 hodiny denne, či príspevok zamestnávateľov do tretieho dôchodkového piliera najmenej 2 percentá z objemu zúčtovaných platov zamestnancov. Od začiatku tohto roka išli platy štátnych a verejných zamestnancov nahor o 4 %, od začiatku roka 2016 stúpli takisto o 4 %.

Viac o téme: Práca Zvyšovanie Platy Správa Verejná Štátna Platov 2018
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy