Oddnes hľadajú ľudí: Jaguar Land Rover ponúka 1 000 voľných miest a takéto platy

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Automobilka Jaguar Land Rover Slovakia dnes (2.10.) oficiálne spustila náborovú kampaň, počas ktorej ponúka 1000 nových pracovných miest vo svojom nitrianskom závode. Medzi ponúknutými pracovnými miestami má byť viac ako 800 pozícií pre výrobných pracovníkov.

"Vytvoríme celkovo 2800 nových pracovných miest a okrem toho ešte tisícky ďalších miest u našich subdodávateľov," avizoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave prevádzkový riaditeľ spoločnosti Alexander Wortberg.

Už v súčasnosti pritom podľa jeho slov pracuje v spoločnosti viac ako 500 zamestnancov, a to či už priamo v priestoroch závodu v Nitre alebo sú školení vo Veľkej Británii. Kapacita závodu bude ročne 150.000 vozidiel. "Závod spustí prevádzku do konca roku 2018," priblížil Wortberg. 

Slovenský závod bude výsledkom investície automobilky v hodnote viac ako 1,4 miliardy eur. Podľa Wortberga si už spoločnosť v priebehu ostatných dvoch rokov začala budovať svoju dodávateľskú sieť. "Predpokladáme, že spustením výrobného závodu v Nitre vytvoríme približne 22.000 nepriamych pracovných miest u našich dodávateľov. Mnohé z nich budú v regióne Nitra a taktiež potom vo zvyšku Slovenska," opísal prevádzkový riaditeľ spoločnosti.

Prvým vozidlom, ktoré sa bude v Nitre vyrábať, bude Land Rover Discovery. Pre Jaguar Land Rover pritom už v septembri začala študovať na Duálnej akadémii v Bratislave prvá skupina 12 študentov v odbore mechatronika. Spoločnosť zároveň avizovala, že mesačná mzda pre kvalifikovaných robotníkov a výrobných pracovníkov sa má v automobilke pohybovať v rozmedzí od 900 do 1800 eur, v závislosti od pracovnej pozície a skúseností. 


Prečítajte si tiež: 8 klincov do rakvy každého životopisu: Toto vo vašom CV neuvádzajte


Spoločnosť Jaguar Land Rover je najväčšou britskou automobilkou. V roku 2016 predala viac ako 583.000 vozidiel v 136 krajinách sveta. Firma zamestnáva po celom svete viac ako 40.000 ľudí a vytvorila pracovné miesta pre ďalších 240.000 ľudí pracujúcich v oblasti predaja áut, v závodoch dodávateľov a v lokálnych podnikoch v regiónoch, kde pôsobí. Výrobné závody automobilky sa nachádzajú vo Veľkej Británii, Číne, Brazílii, Indii a najnovší sa buduje na Slovensku.

Viac o téme: Jaguar Nitra Rover Land Nábor Tisíc Miest Pracovných 1 000
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy