Zamestnanci Volkswagenu sa môžu tešiť: Vyplatia im takéto odmeny

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vyplatí svojim zamestnancom odmeny za hospodársky výsledok automobilky za minulý rok. Priemerná výška odmeny predstavuje 1 560 eur. Informovala o tom hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Makayová.

Ako ďalej uviedla, v októbri minulého roka spoločnosť vyplatila zamestnancom preddavok vo výške 200 eur, zvyšnú časť dostanú začiatkom mája. Odmena za hospodársky výsledok firmy je vyplácaná všetkým tarifným zamestnancom, ktorí v roku 2016 pracovali v bratislavskom závode. Odmenu dostane vyše 10 800 zamestnancov.

„Rok 2016 sa niesol v znamení investícií a príprav na nábehy nových produktov. Zároveň sme odštartovali produkciu faceliftu Volkswagen up! a jeho čisto elektrickej verzie e-up!. Produktové portfólio v Martine sme rozšírili o výrobu komponentov pre motory a v stupavskom závode sme spustili výrobu skúšobných zariadení pre zváracie kliešte,“ zhodnotil člen predstavenstva pre personálnu oblasť vo Volkswagen Slovakia Eric Reuting.


Prečítajte si tiež: Ponúkajú plat vyše 1 300 eur: Aj tak nevedia zohnať zamestnancov


Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4,5 mil. vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 10 800 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac o téme: Práca Plat Odmeny Zamestnanci Wolkswagen Zamestnancom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy