Podporujete Trumpa? Dajte výpoveď: Takýto mail poslal šéf svojim zamestnancom

Zdroj: TASR

Šéf americkej spoločnosti GrubHub poslal pred pár dňami svojim zamestnancom obsiahly e-mail. Odporúčal v ňom, aby tí, ktorí sympatizujú s názormi Donalda Trumpa, dali výpoveď. Matt Maloney, riaditeľ spoločnosti zaoberajúcej sa donáškou jedla, rozposlal tento mail tisícke zamestnancov po kontroverzných vyhláseniach Donalda Trumpa. Tvrdí, že odmieta Trumpovu nacionalistickú, antiimigračnú a nenávistnú politiku a bude pred ňou chrániť svoju spoločnosť ako sa len dá.


Maloney sa chcel týmto mailom ohradiť proti urážlivým a zosmiešňujúcim vyjadreniam Trumpa, ktorými sa dotkol viacerých menšín. Podľa šéfa GrubHub takéto názory nemajú v jeho spoločnosti miesto a zaviazal sa pred nimi ochrániť svojich zamestnanco. „V Grubhub budeme bojovať za dôstojnosť , práva a lepší život pre vás, ale aj vašu rodinu,“ píše Maloney.

E-mail Matta Malloneyho svojim zamestnancom:

Stále sa snažím skĺbiť môj pohľad na svet so zdrvujúcou správou, ktorú sme sa dozvedeli včera v noci. Je zrejmé, že tam vonku je množstvo nahnevaných a vystrašených ľudí, keďže protiklad každého moderného prezidentského kandidáta vyhral a bude naším ďalším prezidentom.

A zatiaľ čo urážal, ponižoval a zosmiešňoval menšiny, nechal pre seba pracovať imigrantov či postihnutých ľudí. Chcem, aby bolo jasné, že takéto správanie a názory v našej spoločnosti nemajú miesto. Ak by pán Trump pracoval v GrubHub, takéto komentáre by vyústili k jeho okamžitému prepusteniu. 


Pracovali sme veľa rokov na tom, aby sme v našej spoločnosti vytvorili prostredie, v ktorom si navzájom pomáhame a podporujeme sa. Aby sme mohli pokračovať v jeho zlepšovaní, potrebujeme dať dohromady viacero pohľadov -  či už z hľadiska pohlavia, rasy, etnicity, ale aj sexuálnych, kultúrnych či ideologických preferencií. Spolu sme totiž lepší, rýchlejší a silnejší. 

Preto absolútne odmietam nacionalistickú, antiimigračnú a nenávistnú politiku Donalda Trumpa a budem pracovať na tom, aby som pred ňou ochránil našu komunitu. Chcem vás uistiť, že ak sa niekto z vás cíti vystrašený alebo ohrozený, my v GrubHube budeme bojovať za dôstojnosť a vaše právo na lepší život tu v Spojených Štátoch. 

Ak s týmto postojom nesúhlasíte, prosím, odpovedzte na tento e-mail výpoveďou. V GrubHub totiž potom nemáte čo robiť, keďže v našom tíme netolerujeme nenávistné postoje.

Na záver chcem zopakovať to, čo povedala Hillary Clintonová dnes ráno: neprestaňte veriť, že za to, čo je správne, sa oplatí bojovať.

Matt

Po zverejnení tohto e-mailu sa Maloney dostal pod paľbu kritiky ľudí na Twitteri. Vo svojich statusoch ho mnohí odsúdili. Podľa nich totiž kritizuje, ak je niekto netoleratný a nenávistný, sám však robí to isté. Niektorí jeho konanie dokonca označili za rasistické a bigotné.

Maloney sa voči týmto obvineniam ale ohradil, podľa neho boli jeho vyjadrenia v e-maile nesprávne interpretované: „Chcem zdôrazniť, že som nežiadal, aby voliči Trumpa podali výpoveď. Nikdy by som od nich niečo také nepožadoval.“  V oficiálnom vyhlásení zdôraznil, že spoločnosť Grubhub prijíma a akceptuje zamestnancov so všetkými ich politickými presvedčeniami, nehľadiac na to, koho volili.

Čo by ste urobili, ak by vám šéf poslal takýto mail?

Viac o téme: Voľby Donald Trump Zamestnanci Výpoveď Grubhub
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: dailymail.co.uk; Text: es; Foto: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy