Vďaka týmto povolaniam pravdepodobne priberiete: Dajte si pozor na svoju líniu

velke brucho tukvelke brucho tuk

Leto sa pomaly, ale isto blíži, ale ak máte sedavé zamestnanie je pravdepodobné, že kilá navyše len tak nezhodíte. Nová online štúdia naznačuje, že povolania zahŕňajúce vysoké úrovne stresu so sebou prinášajú aj vyššie percento pracujúcich, ktorí trpia nadváhou. Prostredie, v ktorom v dnešnej dobe pracujeme spôsobuje, že množstvo ľudí strávi väčšinu svojho dňa na stoličke. Nanešťastie sa im častokrát jednoducho nedarí nájsť čas na cvičenie alebo len jednoduchú prechádzku. Niektoré z povolaní sú však na tom ešte horšie, ako je bežné.

Zamestnanec cestovnej kancelárie

Títo ľudia sa musia čo najviac snažiť, aby potešili každého zákazníka, naplánovali a usporiadali rôzne, často komplikované cesty. Tento proces si vyžaduje veľký tlak a stres, pretože okrem potrieb klientov vždy existujú ciele predaja, ktoré musia cestovné kancelárie dosiahnuť. Navyše táto práca zahŕňa hodiny sedenia.

Advokát

V tejto oblasti sú stres a tlak súčasťou bežného pracovného dňa. Jedenie kvôli úzkosti, malá kontrola veľkosti porcií a počítanie kalórií z tohto povolania robia jednu z najvhodnejších príležitostí na priberanie na váhe.

Sociálny pracovník

Podobne ako v cestovnej kancelárii aj sociálni pracovníci trávia príliš veľa hodín sedením. Často jedia za pracovnými stolmi a takmer nikdy nemajú možnosť zúčastňovať sa na cvičení alebo iných fyzických aktivitách počas svojho pracovného dňa.

Učiteľ

Keď počujete slovo „učiteľ“, čo si predstavíte? Pravdepodobne osobu sediacu za stolom, však? Učitelia niekedy sedia pri svojich prednáškach a tiež podobne vykonávajú aj všetku administratívnu prácu: príprava na vyučovanie, známkovanie, kontrola dochádzky atď.

Marketér alebo odborník na vzťahy s verejnosťou

Tieto povolania idú ruka v ruke s flexibilným pracovným časom a nezávislou prácou. Pretože títo odborníci sa väčšinou spoliehajú na kreativitu a inšpiráciu, nemusia sa držať prísnych plánov. To isté platí pre ich stravovanie. Jedia kedy chcú a pracujú takmer vždy po sediačky.

Asistent v administratíve

Ďalšie sedavé povolenie, ktoré vyžaduje pripravenosť pomáhať druhým. Každodenná práca asistenta je spojená s priveľkým stresom a úzkosťou. Nehovoriac o klasickom príklade zlého stravovania: obed priamo za počítačom.

IT profesionál

Táto profesia je kombináciou vedeckej a tvorivej sféry. Pred počítačom trávia priveľa času a čelia veľkému stresu. Často pracujú až do neskorých hodín, čo vedie k zlým stravovacím návykom.

Držte sa týchto jednoduchých pravidiel a zabudnite tak na priberanie bez ohľadu na to, akú prácu v súčasnosti vykonávate.

  • Chodievajte často na prechádzky alebo aspoň využívajte schody namiesto výťahu.
  • Ak ste si nepriniesli obed, choďte sa najesť von a nepožívajte donáškové služby.
  • Zamyslite sa nad zlepšením kvality vášho stravovania. Vždy máte na výber.
  • Ak máte málo času a musíte sa najesť, skúste si aspoň objednať zdravé jedlo.
  • Pite viac vody. Uistite sa, že máte vždy nablízku fľašu alebo džbán vody.
  • Pokúste sa nahradiť kávu zdravšími nápojmi, napríklad zeleným čajom.
  • Pokúste sa viac relaxovať a vyhýbať sa zbytočnému stresu.

V prípade, že zvažujete zmenu zamestnania, nechajte si zasielať ponuky na mieru pomocou Agenta na Kariéra.sk.

Viac o téme: Zdravie Práca Zamestnanie Stres Strava Línia Starvovanie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: cheatsheet Photo:Gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy