Ako si zdriemnuť v práci: Pretože si už naozaj potrebujete trochu pospať

žena, spí, spánokžena, spí, spánok

Keď ste ešte boli iba dieťa, pravdepodobne ste proti spánku cez deň protestovali ako keby vám išlo o život. Ale teraz, keď ste dospelý, dali by ste pravdepodobne čokoľvek za to, aby ste si našli viac času na spánok. Zdriemnuť si v práci sa nemusí zdať ako práve najlepší nápad, no výskum ukazuje, že unavený zamestnanec nie je schopný poriadne odviesť svoju prácu. Ak premýšľate, ako si v kancelárii skutočne zdriemnuť, tu je osem spôsobov ako počas práce aspoň na chvíľu prižmúriť oči. Iba majte na pamäti, že svoju prácu v daný deň musíte aj tak dokončiť.

Choďte do auta

Nie každý vlastní alebo dochádza do práce autom, ale ak tak robíte, využite tento obmedzený priestor na rýchle zdriemnutie. Pribaľte si vankúše a prikrývky, aby ste čo najviac využili obmedzený čas na prestávku.

Zarezervujte si konferenčnú miestnosť

Najlepšia stratégia je vybrať konferenčnú miestnosť, ktorá sa dá uzamknúť a nemá okná (ak samozrejme, nie je v tom čase potrebná na skutočnú prácu).

Urobte si dlhú prestávku na toalete                           

Samozrejme, v tomto prípade musíte byť schopný zaspať naozaj kdekoľvek a nestarať sa o to, čo si kolegovia myslia. Podstatné je, aby boli priestory dostatočne čisté. Ale ak vám nič z toho nevadí, schmatnite kabínku a skryte sa. Len nespadnite do záchodu.

Ľahnite si pod stôl

Tento tip funguje iba v konkrétnych situáciách, napríklad v prípade, že sa váš stôl nachádza v oblastiach so zníženou premávkou alebo máte vlastnú kanceláriu.

Zdriemnite si za stolom

Na toto je potrebná prax, menej frekventované priestory a veľa odvahy. Posaďte sa tak, ako by ste boli hlboko zaujatý nejakým projektom, takže ak niekto vojde, nebude to vyzerať, ako by ste spali. Napríklad podoprite si  hlavu rukou a do druhej ruky vložte zvýrazňovač, aby ste vyzerali, akoby ste niečo skúmali.

Staňte sa súčasťou „kumbálu“

Uistite sa, že nejde o vysoko frekventovanú zásobovaciu miestnosť. Potom si nájdite pokojný kútik v zadnom rohu a na chvíľu si oddýchnite.

Naplánujte stretnutie mimo pracoviska

Nikto nemusí vedieť, že stretnutie sa koná medzi vami a vašimi viečkami. Alebo možno máte legitímne stretnutie mimo pracoviska. Len si naplánujte čas navyše, aby ste si mohli rýchlo pospať skôr, ako sa vrátite do kancelárie.

Choďte na obed mimo pracoviska

V závislosti od toho, ako blízko od práce bývate, skúste ísť jednoducho domov a zdriemnite si. Len sa uistite, že súčasťou vášho výletu je aj obed, pretože jedlo potrebujete rovnako ako spánok.

V ideálnom svete by existovali miestnosti na spanie na každom pracovisku. Každý si zaslúži miesto na oddych a dekompresiu. Kým však svet podnikania nebude brať ohľad na ľudskú potrebu pravidelného odpočinku, všetci sa musia skutočne snažiť o dostatok spánku. Len sa uistite, že to robíte čo najdiskrétnejšie a s rešpektom.

Viac o téme: Oddych Práca Spánok Únava Zamestnanec
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Monster, Foto: pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy