Zamestnávanie cudzincov vo vývoji legislatívnych zmien

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vo štvrtok, 21.3.2019, sa v Bratislave uskutoční workshop HR Development Academy, ktorý sa bude venovať Migračnej pracovnej turistike.

Obsadenie spíkrov Vám prinesie pohľad do problematiky zamestnávania zahraničných pracovníkov z pracovno – právnej oblasti, ktorej sa bude venovať Miloš Kvasňovský, advokát, ktorého právna kancelária získala sebe ocenenie Právnická kancelária roka v oblasti pracovného práva v rokoch 2017 aj 2018. O rozbehu zamestnávania cudzincov vo výrobnom podniku porozprávajú spíkri z KIA Motors Slovensko, Martin Holub a Žaneta Luptovcová. Nábor zahraničných zamestnancov, jeho špecifické črty a tipy ako robiť nábor efektívne priblíži Ivan Tomko, ktorý je HR Manager a Talent Acquisition Lead IBM na Slovensku.

Zamestnávanie cudzincov vo vývoji Galéria fotiek (2)

S ohľadom na často spomínaný nedostatok pracovnej sily v Slovenskej republike zamestnávatelia hľadajú možnosť zamestnávania novej pracovnej sily a ich záujem sa orientuje na zamestnancov pochádzajúcich aj z iných ako členských štátov EÚ, respektíve svoje záujmy orientujú aj smerom k domácemu či cezhraničnému poskytovaniu služieb tak, aby čo najefektívnejšie zabezpečili svoju podnikateľskú činnosť.

Oblasť zamestnávania cudzincov sa aj v dôsledku tlaku zamestnávateľov a organizácií zamestnávateľov neustále vyvíja, a preto je potrebné na prijaté zmeny reagovať s cieľom ich spracovania a aplikácie pre potreby konkrétneho zamestnávateľa tak, aby sa absolútne znížilo riziko ujmy alebo zodpovednostných následkov na strane zamestnávateľov, najmä v podobe nelegálneho zamestnávania.

Pre viacero spoločností pôsobiacich na slovenskom či zahraničnom trhu sme právnymi poradcami pre riešenie personálnej agendy s cudzím prvkom, a teda najmä cudzincov, pri ktorých zákon reguluje či už pobytové oprávnenia alebo výkon práce na území Slovenskej republiky. V rámci právneho poradenstva prispôsobujeme pre zamestnávateľov modely (analýzy) zamestnávania cudzincov pre realizáciu potreby dlhodobého, ako aj krátkodobého (do 90 dní) zamestnávania, resp. vysielania cudzincov, vrátane posúdenia a analýzy zákonného podkladu pre prácu cudzincov na území Slovenskej republiky bez potreby získania povolenia na zamestnanie a povolenia na prechodný pobyt za účelom zamestnania.

Ak máte záujem dozvedieť sa o legislatívnych nárokoch na zamestnávanie zahraničnej pracovnej sily, verím, že sa uvidíme na workshope HRDA: Migračná pracovná turistika.

 

Viac o téme: Migracna pracovna turistika
  • Autor: © Zoznam/Miloš Kvasňovský | KVASŇOVSKÝ & PARTNERS | ADVOKÁTI
  • Zdroj: HRDA, Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy