Personalisti, spoznajte uchádzačov cez kameru: Takto sme vám to uľahčili

Zdroj: Gettty Images,

Pandémia koronavírusu ovplyvnila aj spôsob hľadania nových zamestnancov. Keďže realizácia osobných stretnutí je v dnešných časoch komplikovaná, mnohé spoločnosti pristupujú k alternatíve – pohovorom cez kameru. Pracovný portál Kariéra.sk sa firmám snaží uľahčiť náročnú situáciu, a preto spustil možnosť absolvovania videopohovorov priamo v konte Kariéra.sk. Zistite, aké jednoduché to je.

Pracovný portál Kariéra.sk si uvedomuje, že nábor nových zamestnancov je v tomto období pre zamestnávateľov náročnejší. Preto robíme všetko preto, aby sme im ho čo najviac zjednodušili. Zamestnávatelia a uchádzači sa aj v týchto časoch môžu jednoducho a pohodlne spoznať prostredníctvom videopohovorov.

Videopohovory sa dajú zrealizovať priamo v konte Kariéra.sk. Aby sme vám ukázali, aké rýchle a ľahké to je, spísali sme celý postup do 5 krokov.

 

5 krokov, ako zrealizovať videopohovor s Kariéra.sk

  1. Prihláste sa do svojho firemného konta na Kariéra.sk.
  2. Vyberte si zo zoznamu uchádzačov kandidáta, ktorého chcete pozvať na videopohovor.
  3. Stlačením tlačidla Videopohovor vytvoríte pozvánku pre daného uchádzača. Stačí zadať termín a čas videopohovoru a pozvánka sa odošle na jeho e-mailovú adresu.
  4. Pozvánku so všetkými dôležitými inštrukciami doručíme uchádzačovi, ktorého tiež poučíme, ako sa na videopohovor pripraviť.
  5. Videopohovor môžete zrealizovať tak, že v detaile uchádzača kliknete na jeho meno. V spodnej časti uvidíte naplánovaný videopohovor spolu s unikátnym PIN kódom. Následne stačí kliknúť na Videopohovor, zadať PIN a automaticky sa spojíte s uchádzačom.

 

Bezproblémové spustenie videopohovoru aj pre uchádzačov

Jednoduché spojenie sa s personalistom zabezpečuje portál Kariéra.sk aj uchádzačom o zamestnanie. Spoločnosť, ktorá chce uchádzača lepšie spoznať, mu priamo na jeho e-mail odošle pozvánku na videopohovor. Uchádzač sa z pozvánky dozvie dátum a čas, kedy sa pohovor uskutoční. Súčasťou pozvánky je aj unikátny kód na spustenie videopohovoru.

V pozvánke tiež nechýbajú podrobné inštrukcie, ako sa má uchádzač na pohovor pripraviť. To je všetko, kandidát má všetky podrobné informácie aj poučenie, ako predísť prípadným technickým problémom.

 

HR marketing pre vašu firmu od Kariéra.sk

Nie je vám ani v týchto časoch ľahostajný HR marketing? Uvažujete správne. Aj v náročných časoch je dôležité budovať svoju značku, reputáciu a komunikovať firemnú kultúru a hodnoty vašej spoločnosti. Práve to totiž môže prilákať kvalitných uchádzačov. A nielen to, budovaním Employer Brandingu tiež získate ľudí, ktorí u vás budú chcieť pracovať dlhodobo.

Pracovný portál Kariéra.sk je pripravený pomôcť vám v oblasti Emloyer Brandingu viacerými spôsobmi: využite možnosť zverejnenia PR alebo natívnych článkov na našom špecializovanom magazíne Kariérainfo.sk, alebo využite možnosť promo článkov, v ktorých odprezentujeme vaše zverejnené pracovné ponuky. Máte radi silu sociálnych sietí? Vaše pracovné ponuky zverejníme na našom Facebook profile, ktorý má viac než 65-tisíc fanúšikov. Možností je viacero, je len na vás, ktorú si vyberiete.

Pozor, momentálne prebieha akcia pre nových klientov Kariéra.sk: využite zľavu 10% na prvú objednávku. Obchodné oddelenie Kariéra.sk vám rado predstaví naše služby a možnosti spolupráce.

Viac o téme: Videopohovor Videopohovory
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy