Ako sa pripraviť na starnutie zamestnancov alebo Age Management na Slovensku

O tom, že starnutie európskej populácie a predlžovanie dĺžky života so sebou prináša radikálne zmeny spoločnosti, už dnes nikto nepochybuje. Odborníci ale čím viac pripomínajú, že okrem zvýšenej záťaže na zdravotníctvo a ekonomický systém, táto skutočnosť so sebou prináša aj zásadnú premenu vekovej štruktúry ľudí na trhu práce. Riešenie ponúka práve Age Management, riadenie s ohľadom na vek, schopnosti a potenciál pracovníkov.

Projekt Age Management vznikol už začiatkom osemdesiatych rokov 20. storočia vo Fínsku ako odpoveď na tamojší demografický vývoj a prudké starnutie populácie.

Vzhľadom na demografický vývoj v SR a ČR sa vytvorila skupina, ktorá navrhla založiť Slovenskú aj Českú asociáciu age managementu (SAAM, ČAAM), aby sa vzájomne inšpirovali a  rozvíjali spoluprácu na národnej a medzinárodnej úrovni v oblasti výmeny skúseností a prenosu dobrej praxe.

Ide o komplexný pohľad na problematiku riadenia a vzdelávania zamestnancov vo všetkých oblastiach hospodárstva, štátnej a verejnej správy.

V týchto dňoch asociácie pripravujú ďalší ročník česko-slovenskej konferencie Age Management SALON 2019, ktorá sa koná 7. júna  2019 v Bratislave.

Konferencia je určená profesionálom, ktorí sa zaoberajú riadením a rozvojom ľudí, ktorí majú záujem dozvedieť sa, ako už viaceré organizácie u nás aj v ČR riešia problematiku Age Managementu v praxi.

http://www.agemanagement.sk/

https://www.agemanagement-eu.com/

Viac o téme: Age management Starnutie zamestnancov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy