O psychopatoch vo firmách, výbere správnych zamestnancov a vzdelávaní sa v pyžame: Takto dopadli februárové Raňajky s Kariérou

Čo je dôležité pri výbere zamestnanca a ako pracovať so svojím tímom? Ako spoznať psychopata vo firme a na akých pozíciách ich nájdete najčastejšie? Ako podporiť vzdelávanie a rozvíjanie zamestnancov tak, že pritom môžu zostať v pyžame v posteli? Na tieto, ale aj ďalšie otázky odpovedali v rámci svojej prezentácie manažérka projektov Miriam Mártonová zo spoločnosti Performia, výcvikový psychológ Daniel Tůma a konateľ spoločnosti Zoznam, Martin Mác.

 


Ako si vybudovať efektívny a produktívny tím?

Na februárové Raňajky s Kariérou sa prihlásilo viac než 50 hostí zo známych slovenských spoločností a personálnych agentúr. Obľúbené podujatie pre HR manažérov a personalistov už tradične odštartovali spoločné raňajky. Prednáškovú časť otvorila Miriam Mártonová, manažérka projektov zo spoločnosti Performia. Vo svojej prezentácii definovala jednotlivé typy zamestnancov v spoločnosti a priblížila, ktorými štyrmi aspektmi by sa zamestnávatelia mali riadiť pri výbere zamestnancov do tímu.

O psychopatoch vo firmách, Galéria fotiek (9)

 

 

O psychopatoch v korporáciách

S druhou prezentáciou na podujatí Raňajky s Kariérou vystúpil Daniel Tůma, český výcikový psychológ pre manažment, špecialista na profily osobnosti a taktiež špecialista na sociálnu patológiu firemného prostredia.

O psychopatoch vo firmách, Galéria fotiek (9)

Vo svojej prednáške sa s prítomnými podelil so skúsenosťami zo svojej praxe: priblížil, ako vyzerá identifikácia psychopatie na pracovisku, opísal špecifické znaky typické pre túto poruchu a priniesol aj zaujímavý rebríček najčastejších povolaní psychopatov. 

 

Nová vzdelávacia platforma - učte sa v pyžame

Podujatie zavŕšila prezentácia konateľa spoločnosti Zoznam.sk, Martina Máca, ktorý predstavil nový projekt pracovného portálu Kariéra.sk. Vzdelávacia platforma Pyjamas Academy má ambíciu byť osožnou nielen pre uchádzačov, ktorí chcú zvýšiť svoju  hodnotu na trhu práce, zároveň však chce fungovať ako originálne riešenie pre zamestnávateľov, ktorí chcú podporovať vzdelávanie  zamestnancov v rámci ich voľného času.

O psychopatoch vo firmách, Galéria fotiek (9)

 

Na ďalších Raňajkách s Kariérou môžete byť aj vy

Pôsobíte v oblasti ľudských zdrojov a radi by ste do svojej práce načerpali nové inšpirácie? Prihláste sa na ďalšie Raňajky s Kariérou. Už teraz pre vás pripravujeme zaujímavé témy z oblasti ľudských zdrojov. Predbežný záujem o účasť na podujatí Raňajky s Kariérou môžete nahlásiť e-mailom na ranajky@firma.zoznam.sk. Podrobné informácie o mieste a čase konania podujatia sa dozviete po potvrdení rezervácie miesta.

O psychopatoch vo firmách, Galéria fotiek (9)

Podujatie Raňajky s Kariérou je pravidelne organizované už od roku 2016. Je určené pre HR komunitu, témy spíkrov sa venujú primárne oblasti ľudských zdrojov. Raňajky s Kariérou sú zároveň miestom pre networking, kde si HR manažéri navzájom vymieňajú svoje skúsenosti a know-how. Doteraz na podujatiach vystúpili spoločnosti ako Pixel Federation, Tesco, RTVS, Medusa Group, reklamná agentúra MUW Saatchi&Saatchi či kouč Ján Dubnička. Raňajky s Kariérou organizuje pracovný portál Kariéra.sk.

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Ranajky s karierou
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: VA
Staršie správy
Staršie správy