Ako motivovať zamestnancov? Odborníčka radí hrať sa s nimi!

Obchod nás baví. A baví nás aj hrať sa, smiať sa, tvoriť a byť na chvíľu umelcami. Tvoriť nielen tak hocičo, ale rovno stratégiu. Že vám to nedáva zmysel? Tak vám opäť poodkryjem kúsok z nášho umenia a práce s ľuďmi v spoločnosti METRO.

Tak ako sa mení vonkajšie prostredie, zákazníci, ich nároky a očakávania, tak sa mení i METRO. Ak chceme prežiť, musíme i my reagovať. Zmeniť sortiment, cenu či proces je pomerne jednoduché. Avšak zmeniť myslenie, uvažovanie, postoj či samotné konanie vlastných zamestnancov, na to treba už trocha viac odhodlania a úsilia celého tímu.

Preto sme začali pracovať na spôsobe komunikácie smerom k zamestnancom, aby pochopili ambície, víziu a stratégiu spoločnosti. Všetci vieme, že zážitkom si najviac pamätáme. A keď do zážitku primiešame kúsok hry, tvorivosti, tímovej práce a úsmevu, potom výsledok stojí za to. Potvrdili sme si to na workshope, ktorý bol určený pre všetkých zamestnancov firmy. Vytvorili sme víziu – cestu, ktorou chceme, aby ľudia kráčali. A popri každej ceste bývajú dopravné značky. Tými značkami sa na našej METRO ceste stali akési pravidlá cestnej premávky, ktoré nám pomáhajú dostať sa k cieľu, ktorým je zmena celkového vnímania spoločnosti METRO, ktorá sa posúva od obyčajného predaja ku komplexným službám pre podnikateľov.

V METRE máme za sebou mnoho worskhopov, ktoré boli určené pre všetkých zamestnancov. Mnohé z nich na seba plynulo nadväzujú práve pre zachovanie komplexnosti a kontinuity.

Worskhop „Cesta“ je zo všetkých najtvorivejší a najvtipnejší. Trvá zvyčajne tri hodiny. Potrebujeme pri ňom okrem facilitátorov, ktorými sú opäť naši skúsení manažéri, aj pár kancelárskych potrieb (nožnice, lepidlá, ceruzky, fixy, papiere...) a veľa rôznych časopisov. A čo dokázali vytvoriť naši zamestnanci a ako to presne prebiehalo? Neváhajte a príďte 22. septembra.2016 na workshop od HR Development Academy s témou "Ako môže interná komunikácia podporovať výkonnosť a angažovanosť zamestnancov?", kde sa dozviete viac.

Autor: Zuzana Száraz, Regional HR manager, METRO SR 

Ako motivovať zamestnancov? Odborníčka Galéria fotiek (2)

Viac o téme: Zuzana Workshop HRDA Száraz
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: PR článok, HRDA
Staršie správy
Staršie správy