Firmy si radili: Ako hľadajú nové talenty?

Zdroj: thinkstockphotos.com

Mať vo svojom tíme talentovaných ľudí je snom každej spoločnosti. Na tému ako ich nájsť, získať a ďalej rozvíjať, sa diskutovalo vo štvrtok, 11. februára, na workshope organizovanom APPEL Group v rámci projektu HR Development Academy. So svojimi skúsenosťami a užitočnými tipmi sa podelili odborníci zo spoločností Metro, Lenovo a Excellent Training.

Štvrtkový workshop s názvom „Ako prilákať mladé talenty? Ako ich rozvíjať a viesť?“ otvorili Zuzana Száraz a Igor Losman zo spoločnosti Metro. Regionálna HR manažérka a obchodný riaditeľ prezradili, ako to funguje v zákulisí známeho veľkoobchodu. Podelili sa tiež s vlastným know-how práce so zamestnancami a poradili, ako postupovať pri odhaľovaní ich nadania.
Po prestávke s chutným občerstvením sa slova ujal Maxim Strashun, riaditeľ sekcie Talent Development EMEA spoločnosti Lenovo. Ten vo svojej prednáške predstavil špeciálny program spoločnosti Lenovo zameraný na rozvoj talentov. V závere podujatia vystúpil Dušan Káčer z poradensko-vzdelávacej spoločnosti Excellent Training, ktorý porozprával o svojich skúsenostiach ako senior tréner a konzultant.

Firmy si radili: Ako Galéria fotiek (3)

Obmedzený počet návštevníkov workshopu vytvoril priateľskú atmosféru. Vystúpenia spíkrov boli sprevádzané otázkami prítomných a reálnymi radami z praxe, ako získať šikovných ľudí a ako z ich nadania vyťažiť čo najviac.

Zuzana Száraz zo spoločnosti Metro však priznala, že mať len talent niekedy nestačí. „Človek s talentom musí zároveň aj chcieť. Keď zistíme, že talent v človeku je, skúmame, či vôbec má záujem ho rozvíjať. Často sa  totiž stáva, že človek nemusí mať až toľko talentu, ale ak je vytrvalý a snaživý, dokáže byť úspešnejší než človek s talentom, ktorý ale nemá ambície s ním ďalej pracovať.“

Odborníci sa zhodli, že hľadanie ľudí s potenciálom je občas ako hľadanie ihly v kope sena. Podľa Igora Losmana je však dôležité veriť svojej intuícii:Musíte vycítiť, že daný človek je na rovnakej vlne ako vy. Jazyk a prejav nás často vedia oklamať, preto je dôležité všímať si to, čo z človeka vyžaruje.“

Firmy si radili: Ako Galéria fotiek (3)

Eva Gavliaková zo spoločnosti CRH, ktorá navštívila workshop, ocenila najmä možnosť spoznať pohľad kolegov z iných odvetví na prácu s talentami. Odnášam si tiež inšpiráciu pre nastavovanie nových projektov, na ktorých v CRH práve pracujeme, kde v strede pozornosti stojí práve práca s talentami, a to nielen v rámci Slovenska, ale aj ako súčasť medzinárodnej kariéry,“ dodala.

Spokojnosť s výsledkom workshopu vyjadril aj jeden z organizátorov, riaditeľ spoločnosti Excellent Training, Boris Kapucian: „Potešilo ma, keď mi samotní návštevníci prezradili, že ich dnešný workshop inšpiroval a mnohé z toho, čo sa dnes naučili, sú rozhodnutí vyskúšať a uplatniť aj v rámci svojich spoločností.“ 

Zmeškali ste tento workshop? Nevadí. Projekt HR Development Academy organizuje ďalšie zaujímavé podujatie s novými inšpirujúcimi témami. Najbližšie sa pripravuje už 7. ročník konferencie s názvom Rozvoj ľudských zdrojov, ktorý sa uskutoční už 17. marca 2016.

Viac o téme: Talent Hľadanie Workshop Ľudí Rozvoj Manažment
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: HRDA
 
Staršie správy
Staršie správy