Portál Kariéra.sk pomáha ľuďom z Ukrajiny nájsť si prácu

Príchod ukrajinských utečencov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.Príchod ukrajinských utečencov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké. Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Pracovný portál Kariéra.sk chce uľahčiť ľuďom utekajúcim z Ukrajiny nájsť si novú prácu. Vytvorili sme podstránku Pomoc Ukrajine na www.kariera.sk, kde majú zamestnávatelia možnosť pridávať pracovné ponuky aj pre utečencov z Ukrajiny. Na podstránke tak budú denne pribúdať desiatky pracovných pozícií v ukrajinskom jazyku. 

Každý deň rastie prílev utečencov prichádzajúcich z Ukrajiny a počet ľudí, ktorí doteraz prekročili hranice Slovenska sa už blíži k úrovni 200-tisíc. Ako môžeme pomôcť občanom z Ukrajiny, ktorí určite nechcú sedieť so založenými rukami? Môžeme im pomôcť zaradiť sa do normálneho života a nájsť si prácu. Spolu pomáhame občanom z Ukrajiny, ktorí sa ocitli v núdzi na ceste za lepším životom.

„Ľudia, ktorí prichádzajú na Slovensko sa chcú postarať o svoje rodiny, preto sme im chceli uľahčiť vstup na pracovný trh. Na Kariéra.sk náš tím vytvoril špeciálnu sekciu s pracovnými ponukami pre ľudí z Ukrajiny a ľudí ovládajúcich ukrajinský jazyk. Naším poslaním je pomáhať ľuďom nájsť si zamestnanie a firmám tých správnych ľudí. Verím, že týmto krokom prispejeme k naplneniu nášho poslania a pomôžeme ľuďom aj zamestnávateľom, ktorí to potrebujú,“ uviedol Peter Libuša, generálny riaditeľ spoločnosti Kariéra.sk

Zamestnávatelia začínajú pridávať pracovné ponuky vhodné aj pre ľudí z Ukrajiny a aj v ukrajinskom jazyku

Všetci zamestnávatelia, ktorí vedia poskytnúť pracovné miesto aj ľuďom utekajúcim pred vojnou, majú možnosť pri zadávaní pracovnej ponuky na Kariéra.sk, označiť ju ako vhodnú pre ľudí z Ukrajiny. Navyše, všetky pracovné ponuky, napísané v ukrajinskom jazyku zverejníme teraz úplne ZADARMO. Veríme, že ľudia, ktorí sa ocitli odrazu v cudzej krajine budú môcť tak ľahšie nájsť možnosti, ako sa postarať o svoje rodiny. Zamestnávatelia navyše môžu označiť či je ponuka aj s ubytovaním a zabezpečenou dopravou. Reakcia na pracovnú ponuku je jednoduchá. Stačí si otvoriť inzerát pracovnej ponuky, kde uchádzač vyplní svoje údaje, aby ho mohol zamestnávateľ skontaktovať.

Občanov Ukrajiny je možné v tejto mimoriadnej situácií zamestnať celkom jednoducho, najmä v prípade, ak im bolo udelené dočasné útočisko. Do siedmych dní, odo dňa nástupu do zamestnania, stačí túto skutočnosť oznámiť na úrad práce na tlačive "Informačná karta", priložiť kópiu pracovnej zmluvy a doklad o štatúte odídenca. Zamestnať ich je možné na základe pracovnej zmluvy alebo na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.

Spojili sme sa s neziskovými organizáciami, aby sme pomohli utečencom z Ukrajiny

Aj my chceme pomôcť ľuďom utekajúcim pred vojnovým konfliktom na Ukrajine, ktorí sa ocitli v núdzi a ich situácia nám nie je ľahostajná. Preto sme sa spojili s neziskovými organizáciami akými sú Liga za ľudské práva, Mareena a iniciatíva Kto pomôže Ukrajine, vďaka ktorým sú ľudia, utekajúci pred vojnovým konfliktom, hľadajúci útočisko a pomoc na Slovensku, priamo informovaní, ako pri hľadaní zamestnania postupovať.

Viac o téme: Pomoc Utečenci Kariera.sk Ukrajinci
 
Staršie správy
Staršie správy