Takto sa stanete uchádzačom, ktorého chce každý zamestnávateľ

Ilustračné fotoIlustračné foto

Trh práce je čoraz brutálnejší a preto sa zvyšujú aj nároky na uchádzačov. Počet pracovných inzerátov v novinách a na internete je vysoký, no rovnako veľký je aj počet vašich konkurentov, ktorí sa uchádzajú o rovnakú prácu. O to dôležitejšie je, aby ste sa blysli dokonalou sebaprezentáciou, aby ste sa odlíšili od toho davu. Nie ste predsa len tak hocikto, ale presne ten správny muž/žena na túto prácu.

Ale ako o tom presvedčiť personálneho manažéra? Tu je 8 tipov:

Nehovorte len, že ste kreatívny!

Ukážte na pohovore, čo ste urobili a prezentujte svoje výsledky. Ako ste vyriešili problém, ako ste pomohli vašej spoločnosti ušetriť peniaze alebo dokonca vytvoriť nové oddelenie? Buďte špecifickí!

Vyhnite sa zbytočným uvádzaniam mien!

Pravdepodobne ste mali množstvo šéfov a 100. zamestnancov. Nie všetci títo ľudia musia byť menovaní. Mená majú zmysel iba vtedy, ak sú skutočne známe. 

Popíšte, ako (presne) môžete priniesť niečo hodnotné do spoločnosti

Poznajte svojho budúceho zamestnávateľa natoľko, aby ste vedeli, kde sú jeho problémy. Potom dajte jasne najavo, že vy ste riešením tohto problému a nie niekto iný.

Vyhnite sa zlým rečiam o svojom súčasnom šéfovi

Toto je mimoriadne hlúpe. Čo si pomyslí budúci zamestnávateľ, ako o ňom budete rozprávať za jeho chrbtom. Snažte sa preto vždy vyjadrovať diplomaticky.

Prezentujte svoj networking

To demonštruje vašu schopnosť budovať vzťahy a získavať vplyv – zručnosť, ktorú na vás váš budúci zamestnávateľ ocení. Ale buďte opatrní: Neuvádzajte zoznam ľudí, ktorí sa zdajú byť „vplyvní“, pokiaľ ich skutočne veľmi dobre nepoznáte. Networking môže zapôsobiť .. ok .. ale iba ak sú kontakty priamo spojené s vami. Falošná okázalosť môže všetko pokaziť.

Precvičte si pohovor skôr, ako sa uskutoční!

Uvedomenie si svojich schopností a talentu je kľúčové, ale robte si správne domáce cvičenie pre svojho potenciálneho zamestnávateľa alebo nového šéfa. Mali by ste predvídať otázky a vaše odpovede by mali sedieť.

Hovorte o skupinových projektoch, na ktorých ste už pracovali!

Zamerajte sa na výzvy, ktorým ste čelili s ostatnými, nie na vedúce pozície, ktoré ste mali. Chcete, aby sa s vami zaobchádzalo ako s tímovým hráčom, nie ako s egoistom.

Zdôraznite svoje bohaté skúsenosti a výsledky

Ukážte svoje schopnosti a výsledky na príkladoch. Ukážte, aké ciele ste dokázali dosiahnuť motivovaním kolegov a zamestnancov a budovaním silných tímov.

Viac o téme: Pohovor Tím Prezentácia Networking
  • Autor: © Zoznam/rd
 
Staršie správy
Staršie správy