6 víkendových prác, vďaka ktorým si môžete po skončení pandémie zvýšiť príjem

Niekedy si ľudia jednoducho potrebujú privyrobiť, na novú motorku, lepšie auto alebo dovolenku. V takom prípade sa naskytá možnosť nájsť si ďalší zdroj príjmov, ktorému sa môžu venovať vo svojom voľnom čase – v tomto prípade cez víkend. Akú víkendovú prácu si nájdu, záleží od ich schopností, skúseností a vôle naučiť sa niečo nové. Medzi ľuďmi, ktorí môžu mať záujem o podobnú prácu sú napríklad, mamičky, študenti alebo ľudia, ktorí sa cez pracovný týždeň jednoducho musia venovať iným aktivitám. Tu je prehľad niektorých najlepších pracovných miest pre ľudí, ktorí chcú pracovať cez víkendy, vrátane popisu práce.

  • Vodič

Šoférovanie v rámci služieb ako Uber alebo Bolt umožňuje jednotlivcom pracovať kedykoľvek, kdekoľvek chce, vrátane víkendov. Víkendy sú časom, keď chcú potenciálni zákazníci za normálnych okolností často zviesť na zábavné a nákupné miesta, ako sú reštaurácie, bary, divadlá a nákupné strediská. Mnoho vodičov pracuje vo viacerých službách s cieľom rozšíriť svoje príležitosti na zárobky.

Títo ľudia by mali byť dobrými vodičmi a musia vlastniť vozidlo v dobrom stave.

  • Pracovník maloobchodného predaja

Obchody v mnohých oblastiach zažívajú špičkový objem nakupujúcich cez víkend, keď vo väčšej miere potrebujú zamestnancov. Predavači v maloobchodnom predaji (a ďalší pracovníci, ktorí skladujú a organizujú tovar) potrebujú silné zručnosti v oblasti služieb zákazníkom a pozornosť k detailom, aby mohli presne spracovávať transakcie. Maloobchodné pozície si vyžadujú, aby zamestnanci trávili dlhé hodiny na nohách.

Tieto pracovné miesta sú obzvlášť populárne počas sviatkov. Otázkou však ostáva, či sa v budúcnosti obchody plnohodnotne otvoria aj počas víkendov, alebo ostatnú naďalej zatvorené.

  • Svadobný fotograf-kameraman

Svadby sú väčšinou naplánované cez víkendy, takže táto práca môže byť ideálna pre milovníkov fotografie a videa. Možno sa budete musieť stretnúť s potenciálnymi klientmi v priebehu týždňa, ale väčšinu práce vrátane vytvorenia webovej stránky so vzorkami portfólia a úprav fotografií a videí môžete urobiť cez víkend. Svadobní fotografi a kameramani si môžu v závislosti od svojej polohy a skúseností celkom slušne zarobiť.

  • Svadobný hudobník alebo DJ

Svadby sú zvyčajne víkendové udalosti a kapely môžu tiež naplánovať väčšinu svojho času cez víkend. Možno budete musieť naplánovať nejaký čas na stretnutie s potenciálnymi klientmi v priebehu týždňa, ale väčšina práce sa môže uskutočniť cez víkend. Svadobní hudobníci musia zvládnuť širokú škálu melódií, aby uspokojili rôznorodé generačné a hudobné chute na svadbách a večierkoch.

  • Barman

Bary mávajú najviac zákazníkov cez víkendy. Športové bary sú veľmi zaneprázdnené rôznymi víkendovými športovými podujatiami. Svadobné a spoločenské podujatia bývajú tiež naplánované zväčša na víkendy.

Barmani musia mať vedomosti o miešaní nápojov, živú osobnosť, dobrú schopnosť počúvať a vyznať sa v zákazníckych službách. Časť svojich príjmov zarábajú vďaka prepitnému, takže záleží na tom, aká veľká je v danom podniku návštevnosť.  V niektorých prípadoch si môžu doniesť domov za večer aj sto eur.

  • Výpomoc pri zúčtovaní daní

Organizácie v niektorých prípadoch školia a zamestnávajú sezónnych pracovníkov, aby pomohli klientom pripraviť daňové priznania. Víkendy sú pre klientov prvoradým časom na získanie daňovej pomoci. Spracovatelia daní vedú rozhovory s klientmi, aby získali informácie o príjmoch a výdavkoch a snažia sa maximalizovať odpočty. Daňoví poradcovia sa poradia s vedúcimi zamestnancami v súvislosti so zložitými daňovými otázkami.

Ďalšími tipmi sú napríklad hosteska, umývač okien alebo upratovačka. Čo si myslíte vy? Aká víkendová práca by vám vyhovovala najviac?

Viac o téme: Práca Kariéra Zamestnanie Povolanie Pracovné možnosti
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, balancecareers

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy