Nájdite si konečne prácu, ktorú budete mať radi: Poradíme vám, ako na to

Nájsť si prácu, ktorá vyhovuje vašej osobnosti a dlhodobým kariérnym túžbam, môže byť mimoriadne náročné, najmä ak ste práve ukončili vysokú školu. Kľúčom k spokojnému pracovnému životu je pracovať pre spoločnosť, o ktorú sa skutočne zaujímate v pracovnom prostredí, ktoré vás baví. Priemerný človek koniec koncov strávi 8 hodín denne v práci a to nepočítame čas strávený aktivitami, ako napríklad samotné dochádzanie za prácou.

Možno najlepším spôsobom, ako určiť typ kariéry, ktorú potrebujete, aby ste boli dlhodobo šťastný, je venovať čas tomu, aby ste zistili, čo vás motivuje. Koľko času stráveného na pracovisku ste ochotný tolerovať? Potrebujete na to, aby ste boli produktívny čas o samote alebo naopak, potrebujete byť medzi ľuďmi? Nakoniec popremýšľajte o vedení; Potrebujete slobodu alebo niekoho, kto vás nasmeruje, aby ste boli v práci čo najlepší?

Je kancelársky život niečo pre vás?

Život v kancelárii je často definovaný jednou vecou: časom stráveným pred obrazovkou počítača. A keďže každý deň pribúdajú nové technológie, ktoré vyžadujú niekoho kvalifikovaného, ​​zdá sa, že tieto typy pracovných miest budú populárne aj v budúcnosti. Napríklad pri využívaní veľkého množstva dát si čoraz viac spoločností najíma dátových analytikov, aby im pomohli pochopiť ich zákaznícku základňu, ušetriť čas, peniaze a urobiť lepšie rozhodnutia.

V dobe, keď si takmer každé zamestnanie vyžaduje aspoň čiastočne prácu s počítačom, je dôležité sa pýtať, koľko času za obrazovkou zvládnete. Ak ste typ, ktorý je mrzutý už po hodine práce na počítači, počas hľadania to určite musíte vziať do úvahy, pretože je nepravdepodobné, že by ste boli spokojný v práci, v ktorej musíte za počítačom sedieť osem alebo viac hodín naraz.

Ak si takúto prácu nakoniec vyberiete pamätajte, že prispôsobiť sa sedavému pracovnému životnému štýlu môže byť neuveriteľne ťažké, najmä ak ste zvyknutý na úplne iný typ práce, takže si určite nájdite čas a spôsob, ako zostať aktívnym aj napriek sedavému zamestnaniu.

Ste sociálny typ?

Niektorí ľudia sú schopní stráviť celý deň rozhovormi s kolegami a napriek tomu sa im stále darí zvládať svoju prácu. Sú to ľudia, ktorým sa darí v podmienkach, kde je neustála komunikácia a spolupráca dôležitá. Títo zamestnanci teda fungujú najlepšie pri vzájomnej komunikácii so svojimi kolegami.

Ak nie ste práve najsociálnejší typ, nemusíte sa obávať. Zistite koľko času o samote potrebujete na to, aby ste boli produktívny. Mnoho ľudí potrebuje udržiavať rovnováhu medzi sociálnym a čisto pracovným prostredím po celý deň. Keď zistíte, čo potrebujete aby ste boli šťastný aj produktívny, je dôležité opýtať sa už na pohovore, aká je pracovná kultúra vo firme.

Viete si nájsť vedenie, ktoré vám bude vyhovovať?

Okrem vašej schopnosti pracovať v tíme, nezabudnite tiež mať predstavu o tom, do akej miery potrebujete dohľad od manažéra. Skutočne dobrý vedúci dokáže odhadnúť, ako často by ste mali spolu komunikovať. Takú schopnosť však spravidla nemáva každý nadriadený, ktorého počas vášho pracovného život stretnete.

Zistenie, či potrebujete konkrétne úlohy a usmernenie alebo sa vám lepšie pracuje so všeobecnými cieľmi a priestorom na kreativitu bude kľúčom k vašej úspešnej spolupráci. Zlý manažéri alebo rozdielne pracovné štýly medzi manažérmi a zamestnancami sú často uvádzané ako dôvod číslo jedna, pre ktorý ľudia dobrovoľne opúšťajú zamestnanie. Preto vám môže ušetriť veľa času a námahy pýtať sa na spôsob riadenia zamestnancov už počas pohovoru a rozhodnúť sa, či by to bolo to pravé pre vás.

Ak budete rozumieť svojim vlastným základným požiadavkám na šťastný pracovný život, môže vám to otvoriť dvere do kariéry, nad ktorou by ste inak vôbec neuvažovali. Tiež vám to pomôže eliminovať množstvo nevhodných pracovných pozícii, ktoré by vám inak mohli na prvý pohlaď celkom vyhovovať. Ak sa sami seba opýtate tri vyššie spomenuté otázky a úprimne na ne odpoviete, môže to byť obrovským krokom k nájdeniu kariéry, ktorú si zamilujete.

Ak ste pripravený si vybrať prácu, ktorú budete mať skutočne radi, na Kariéra.sk nájdete stovky voľných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka čomu pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Výber Rozhodnutie Práca Kariéra Šťastie Povolanie Zamestnania
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, balancecareers

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy