Dagmar Polievková z PLANEO Elektro: Na jednu brigádnickú pozíciu máme aj 100 záujemcov

Aj najrozšírenejší elektropredajca na Slovensku pociťuje nárast záujmu o pracovné pozície. „Na druhej strane, ešte stále to nie sú celkom tí kandidáti, ktorých potrebujeme. Rozlišujeme medzi kvantitou a kvalitou,“ hovorí personálna manažérka PLANEO Elektro Dagmar Polievková.

 

 

 

 

Ste skúsená HR manažérka. Aká je vaša prognóza vývoja na pracovnom trhu? Dá sa to vôbec odhadnúť?
DP: Je to naozaj veľmi ťažké, keďže to nemáme s čím porovnať. Môžeme naozaj len odhadovať, ako sa bude trh práce v nasledujúcich mesiacoch vyvíjať. Obávam sa, že súčasné  percento nezamestnanosti ešte z ďaleka neodráža skutočný stav po prvej vlne pandémie. Na trhu práce ešte tak nepociťujeme  pretlak kvalitných voľných kapacít. Nezamestnaní sú zatiaľ spokojnejší na úradoch práce alebo doma v „mama hoteli“. Aby sa to „pohlo“ , budeme asi musieť v nezamestnanosti prekročiť dvojciferné číslo.

Podľa prieskumu spoločnosti Grafton v súčasnosti hľadá prácu o 14 % viac Slovákov, ako tomu bolo v marci pred koronakrízou. Pociťujete vyšší záujem aj vy v PLANEO Elektro?

DP: Určite sa aj k nám prihlasuje do výberových konaní viac ľudí. Na druhej strane, ešte stále to nie sú celkom tí kandidáti, ktorých potrebujeme. Rozlišujeme medzi kvantitou a kvalitou. Do predajní potrebujeme kandidátov s predajnými skúsenosťami. Pokiaľ ich nemajú, je dôležité, aby v sebe niesli radosť z komunikácie, férového predaja a aby sa chceli učiť nové veci. Ostatné ich radi naučíme.

Klesajúci trend však zaznamenal počet zamestnaných, ochotných riskovať a zmeniť povolanie. Sú aj vaši zamestnanci „stabilnejší“?

DP: Dalo by sa povedať, že áno. Poklesla nám fluktuácia, ktorú som v porovnaní s minulým rokom očakávala vyššiu, než ju máme teraz. U kmeňových zamestnancov je to dobre, pretože sa tým buduje naša vedomostná základňa. Keď nemusíme hľadať toľko nových zamestnancov, môžeme sa viac sústrediť na osobný rozvoj a talenty.

Aj PLANEO Elektro sa kvôli korone muselo rozlúčiť s niekoľkými zamestnancami. Prijali ste ich späť, resp. na iné miesta, alebo sa ich pozície zlúčili či zanikli?

DP: Áno. Som nesmierne rada, že sa nám podarilo väčšinu našich ľudí dostať späť. Korona s nami hrala novú hru bez pravidiel a my sme sa snažili hrať s otvorenými kartami a o svojich ľudí neprísť na dlho. Toto bola ťažká skúška pre každého zamestnávateľa aj zamestnanca. Ale dokázali sme to a ja som na našich ľudí hrdá, ako dobre to zvládli.

Z dôvodu vysokého dopytu po pracovných miestach začali využívať služby personálnych agentúr aj tí zamestnávatelia, ktorí ich doteraz nepotrebovali využívať. Ako je to u vás? Prechádzate každý jeden životopis na vašom oddelení, alebo si nechávate personálnou agentúrou vytipovať vhodných kandidátov podľa vášho zadania?

DP: Zatiaľ sme sebestační. Mám v tíme dvoch skúsených recruiterov, ktorí spolupracujú s manažmentom aj s predajňami, vedú výberové procesy a pomáhajú manažérom v prvej línii rozpoznať aj vybrať toho najlepšieho kandidáta. S dobrými agentúrami samozrejme spolupracujeme tiež, avšak iba pri špeciálnych pozíciách, kedy je to pre nás komplikovanejšie a treba takéto talenty na trhu skôr hľadať, než „len“ vyťahovať z databázy. 

Taktiež je veľký záujem o brigády a ponuka pre všetkých zďaleka nestačí. Máte viac žiadostí o brigádu ako po iné roky? Zamestnáva PLANEO Elektro v súčasnosti brigádnikov?

DP: Záujem záleží aj na regióne. Napríklad na inzerát na brigádnika v Bratislave sme dostali okolo 100 životopisov. Brigádnikov zamestnávame často a aj sezónne. V lete napríklad, aby si mohli naši zamestnanci vyčerpať dovolenku, byť s rodinou počas letných prázdnin a odpočinúť si pred hlavnou zimnou sezónou.  Brigádnici sa k nám často hlásia aj sami a sme radi, keď prichádzajú opakovane tí, ktorí u nás už pracovali. Nie je tiež výnimočné, že sa časom z brigádnika stane zamestnanec. Sú to overené kapacity, veľa sa u nás naučia a ich cena na trhu práce stúpa. Zároveň nám to potvrdzuje fakt, že pracovať v PLANEO Elektro sa oplatí.

Čo by ste odporúčali záujemcom o zamestnanie nielen u vás?
DP: Ako HR manažér by som chcela dodať odvahu všetkým záujemcom, teda aj nezamestnaným, aby sa nevzdávali a pri hľadaní práce premýšľali, čo chcú robiť, čo sú ochotní pre to urobiť a kam pošlú svoj životopis. Ak majú o zamestnanie vážny záujem, odzrkadlí sa to aj na pohovore, pretože budú  dobre pripravení. Ak majú radi elektroniku a predaj ich baví, možno práve teraz hľadáme aj ich.

Viac o téme: Planeo elektro Dagmar polievková
  • Autor: © Zoznam/PR článok
  • Zdroj: Zdroj: Planeo Elektro

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy