Hard skills alebo tvrdé zručnosti: Tieto určite pridajte do svojho životopisu

Áno, dobrá „komunikácia“ je často jednou z tých zručností, ktoré spadajú do kategórie mäkkých zručností, ale veľa tvrdých zručností tiež môže spadať pod komunikáciu. Do tejto kategórie patria copywriting, grafický dizajn, technické písanie, digitálny storytelling a cudzie jazyky. Ste človek, ktorý môže napísať tlačovú správu pre nový produkt vašej spoločnosti alebo prísť s brilantným logom? Toto sú rôzne formy komunikácie so zákazníkom, ktoré budú mať hodnotu v mnohých odvetviach.

 

Predaj a marketing

Aj keď „predajca“ nie je vo názvom vašej pracovnej pozície, táto kategória zahŕňa pomerne širokú škálu tvrdých zručností. Analytika údajov, SEO a správa sociálnych médií sú len niektoré z tvrdých zručností, ktoré súvisia s predajom a marketingom.

Ako by teda niekto, kto sa uchádza o prácu v kaderníctva alebo v realitke, mohol ťažiť z toho, že pozná nejaké SEO alebo sociálne médiá? Kaderníctva majú vždy záujem získavať nových zákazníkov. V oblasti nehnuteľností sa vďaka schopnosti rýchlo prezentovať a predávať domy klientom stane takýto človek cennejším maklérom.

Projektový manažment

Mnoho pracovných miest si vyžaduje rôzne pracovné zručnosti v oblasti riadenia projektov, napríklad plánovanie, riadenie rizík, rozpočtovanie a vyjednávanie. Čím ďalej budete vo svojej kariére, tým väčšia je pravdepodobnosť, že budete mať za úlohu riadenie projektov, kde prevezmete viac zodpovedností. Vedieť, ako naplánovať a viesť projekt od začiatku do konca pomocou rôznych technológií vo vašom odbore, je veľmi dôležitá zručnosť.

Technológie

Zdá sa, že zoznam povolaní, na ktoré nepotrebujete rozumieť žiadnym novým technológiám, sa každým dňom skracuje. Toto je očividne dosť široká kategória a mohla by obsahovať všetko od Excelu po Photoshop, Slack a programovacie jazyky ako Python a Java. V závislosti od vášho zvoleného povolania budete možno chcieť uviesť niekoľko technologických zručností spolu s vhodným rozdelením do rôznych technických oblastí.

Špecifické podľa odvetvia

Budú to pracovné zručnosti, ktoré sa veľmi pravdepodobne zmestia do niektorých z vyššie uvedených kategórií, ale sú priamo špecifické pre vaše odvetvie. Napríklad niečo ako účtovný softvérový program, alebo znalosť konkrétnych zručností v oblasti zdravotníctva alebo práva, by spadala do tejto kategórie tvrdých zručností.

 

Viac o téme: Projekt Práca Životopis Marketing Manažment Zručnosti Hard skills Tvrdé zručnosti
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, skillshare

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy