Nemáte radi ľudí? Vyskúšajte jedno z týchto 8 povolaní

Zdroj: chyba, chyby, problém, strach

Ste introvert alebo sa len necítite dobre obklopení mnohými ľuďmi? Na tom nie je nič zlé. Veľa ľudí jednoducho nevyhľadáva nepretržitý kontakt s ostatnými, napríklad z toho dôvodu, že je psychicky vysiľuje. Ak je to aj váš prípad, určite by ste si nemali hľadať prácu, ktorá vyžaduje častý kontakt s ľuďmi. Našťastie zamestnaní, kde môžete byť sami so sebou je dostatok. Poďme si ich predstaviť:

 

 

  1. Archivár
    Jedna z vôbec "nejosamelejších" profesií. Ak vás láka tráviť celý deň listovaním v starých spisoch, je to práca práve pre vás. Len je vo väčšine prípadov limitovaná vysokoškolským diplomom v odbore archívnictva. Ako archivár budete pracovať s najväčšou pravdepodobnosťou pre jednu zo štátnych inštitúcií, čo síce nemusí priniesť vysoký zárobok, ale doživotnú stabilitu áno.
  2. Copywriter
    Píšete si radi? Ak áno, je copywriting pre vás to pravé orechové. Copywriteri sú vlastne takí novodobí spisovatelia, svojimi textami plnia rôzne webové magazíny či e-shopy. Alebo si ich tiež najímajú na písanie PR článkov. Pre prácu copywriter nepotrebujete žiadne špeciálne vzdelanie. Naopak nutnosťou je perfektná Slovenčina. Copywriter si účtuje každú napísanú stranu alebo je zamestnaný na dohodu.
  3. Grafik
    Radi by ste sa realizovali na poli moderného umenia? Ak áno, je pre vás profesie grafika tá pravá. Grafici pripravujú návrhy rôznych brožúr, katalógov, plagátov alebo čoraz častejšie tiež webových stránok. K práci grafika nie je nutné žiadne špeciálne vzdelanie, ale znalosť grafických programov, ako je napríklad Photoshop. Šikovní grafici si sú schopní zarobiť naozaj slušné peniaze.
  4. Knihovník
    Je váš najväčší koníček čítanie? Tak ste iste už uvažovali o práci knihovníka. Zatvoriť sa medzi regálmi kníh, to je sen mnohých ľudí. A nie je tak ťažké si ho splniť. Na Slovensku je totiž knižníc skutočne veľa. Navyše na prácu knihovníka netreba žiadne zvláštne vzdelanie. Len ten plat bohužiaľ nie je vždy úplné terno. Ak sa však dostanete do univerzitnej či vedeckej knižnice, tam mzda už začína byť o niečo lepšia.
  5. Lesník
    Úplné ticho, rozvážne si to jazdíte po lesnej cestičke s batohom plným sadeničiek smrekov. Práca lesníka je skvelá v tom, že vás na rozdiel od ostatných spomínaných nezamyká medzi štyrmi múrmi. Lesník môže byť celý pracovný čas na čerstvom vzduchu. Ako lesník budete pravdepodobne pracovať pre štát, čomu zodpovedá aj platové ohodnotenie.
  6. Programátor
    Milujete technológie a vždy vás zaujímalo, ako vlastne fungujú tie počítača? Navyše ak im rozumiete, máte vyhrané. V dnešnej dobe je práca v IT jednou z najlepšie platených vôbec. Netreba vysokú školu, ale ochota sa vzdelávať a držať krok s trendmi. A aj keď nerobíte zrovna na voľnej nohe, je dosť pravdepodobné, že vám čoskoro ponúknu home-office.
  7. Prekladateľ
    Spájanie kultúr to je práca prekladateľa, ale aj preklady zmlúv, návodov či kníh. Prekladatelia majú často možnosť získať zákazku zo zahraničia a tomu zodpovedá aj vyšší zárobok. Sú podobne ako copywriteri platení za objem preloženého textu. Ak prekladáte odborný text alebo napríklad zmluvu, môžete si veľmi slušne zarobiť.
  8. Vodič kamiónu
    Ak milujete šoférovanie, tak je pre vás práca vodiča jasná voľba. Len vy a koncentrácia na okolitú premávku. Možnosť prejsť kus sveta, bez toho aby ste museli s niekým neustále komunikovať. S rastúcou potrebou globálneho trhu sú vodiči kamiónov stále žiadanejšie. Navyše nie sú potrebné špeciálnych školy, len vodičské oprávnenie skupiny C. Plat vodiča kamiónu je pomerne vysoký, ale závisí aj od množstva najazdených kilometrov

Všetky voľné pracovné ponuky nájdete na portáli Kariéra.sk. Ak nemáte chuť prezerať jednotlivé ponuky pomôže vám Agent na Kariéra. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Povolanie Extrovert Introvert Lúdia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy