4 výhody, ktoré máte, ak si hľadáte prácu počas koronavírusu

Priame oslovenie potenciálnych zamestnávateľovPriame oslovenie potenciálnych zamestnávateľov Zdroj: thinkstock.com

Amanda Augustineová je kariérna expertka, ktorá tvrdí, že hľadanie práce počas obdobia pandémie môže mať aj svoje výhody. Kým väčšina hovorí o zlej ekonomickej situácii, o menšom počte pracovných ponúk či o možnosti zamestnávateľov si vyberať z ešte väčšieho počtu uchádzačov, Augustineová upozorňuje na niekoľko výhod, ktoré ste možno aj vy prehliadli. Pozrite sa, aké výhody možno využiť, ak si hľadáte prácu počas korony.

 

  1. Príležitosť uplatniť sa v oblasti, v ktorej chýbajú ľudia
    Sú odvetvia, v ktorých aj počas koronakrízy chýbajú ľudia, preto sa u nich nábory nezastavili, práve naopak. Je jedna z nich oblasť, v ktorej by ste sa chceli uplatniť? Teraz máte skvelú príležitosť. Ukážte zamestnávateľovi, že možno v danej oblasti nemáte prax, ale máte chuť učiť sa a stať sa profíkom. Ak firmám chýbajú ľudia a nutne ich potrebujú, možno prižmúria oko aj nad človekom bez praxe a dajú mu šancu.
  2. Prezeranie pracovných portálov bez strachu
    V práci si voľné pracovné miesta len tak prezerať nebudete. Neviete totiž, či sa práve v tom momente za vaším chrbtom neobjaví váš šéf alebo kolega, ktorý by si túto informáciu nemusel nechať iba pre seba. Ak pracujete z domu, pracovné ponuky môžete bez obáv prelúskať a dokonca aj na ne reagovať. Bez stresu a obáv, že vás niekto uvidí.
  3. Pracovný pohovor vybavíte jednoducho, zo svojej pracovne
    Ak pracujete z domu, dohodnutie si pohovoru bude o niečo jednoduchšie a bez stresov. Nebudete musieť riešiť, kedy odísť z práce, aby ste stihli prísť na pohovor načas a aký dôvod uviesť zamestnávateľovi, že odchádzate skôr. Ak počas pandémie koronavírusu pracujete z domu, videopohovor si vybavíte jednoducho: stačí sa len upraviť, slušne obliecť a poriadne sa pripraviť na možné otázky. V prípade, že váš čaká osobné stretnutie vo firme, ktorá stále realizuje osobné pohovory, len s rúškami na tvárach a v rukaviciach, je jednoduchšie „odskočiť si“ naň z home office.
  4. Šanca na sebe začať naozaj pracovať
    Hovorili ste si pred koronou, že chcete absolvovať niekoľko kurzov, aby ste si vylepšili váš životopis? No keď ste prišli z práce, nemali ste už na nič energiu? Práve tento čas je ideálny na to, aby ste si vybrali kurz, ktorý vás môže kariérne posunúť vpred a absolvovali ho. Vzdelávajte sa, pracujte na sebe, obohacujte si životopis, aby ste sa stali profesionálom, o ktorého firmy budú mať záujem nech sa vo svete deje čokoľvek.
Viac o téme: Hľadanie práce Koronavírus
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: forbes; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy