Tipy a triky, ktoré vám zjednodušia hľadanie práce na Kariéra.sk

Priame oslovenie potenciálnych zamestnávateľovPriame oslovenie potenciálnych zamestnávateľov

Všetci vieme, že hľadať si novú prácu nie je jednoduché. Na to, aby ste si našli nové zamestnanie, musíte podniknúť mnoho krokov, z ktorých niektoré sú menej a niektoré viac náročné: prezeranie pracovných ponúk, príprava životopisu, jeho odoslanie, príprava na pohovor a jeho zvládnutie... Existuje však niekoľko spôsobov, ktorými sa dá tento proces aspoň čiastočne zjednodušiť. Pozrite sa, čo vám pracovný portál Kariéra.sk ponúka, aby vám hľadanie novej práce čo najviac uľahčil.

 

Zapojte kľúčové slová

Na hlavnej stránke Kariéra.sk uvidíte tri vyhľadávacie políčka. Do prvého napíšte svoju pozíciu alebo zvoľte odbor z ponuky. Do tohto políčka môžete tiež zadať názov konkrétneho zamestnávateľa alebo kľúčové slovo - napríklad angličtina alebo vodičský preukaz. Do druhého napíšte okres alebo kraj, kde chcete pracovať. Tretie políčko vám umožní stanoviť si požadovaný plat. Takto si jednoducho vyfiltrujete pracovné ponuky vhodné pre vás. 

Tipy a triky, ktoré Galéria fotiek (9)

Hľadajte podľa pozície alebo názvu firmy

Do prvého vyhľadávacieho políčka zadajte požadovanú pracovnú pozíciu, ktorá by vám vyhovovala, prípadne konkrétneho zamestnávateľa, pre ktorého by ste chceli pracovať. Možností je obrovské množstvo, od administratívneho pracovníka, cez vodiča až po zubného technika. Po zvolení požadovanej pozície jednoducho kliknite na Nájdi prácu.

Hľadajte podľa mesta alebo okresu

Ak si hľadáte prácu iba v konkrétnom meste alebo okrese, do druhého vyhľadávacieho políčka jednoducho zadajte požadovanú lokalitu, napríklad Martin alebo Kežmarok a kliknite na Nájdi prácu.

Hľadajte podľa výšky mzdy

Dnes firmy už nemôžu robiť s ponúkanou mzdou tajnosti. Pri inzerátoch teda môžete vidieť konkrétny ponúkaný sumu (alebo aspoň rozmedzie).

Ako filtrovať podľa výšky mzdy: Na hlavnej stránke Kariéra.sk máte možnosť zvoliť si, aký plat vás zaujíma. Do kolónky Plat od zadajte požadovanú sumu a kliknite na tlačidlo Nájdi prácu.

Čo keď ste zadali filter, ale nevidíte konkrétnu sumu? Všetky potrebné informácie nájdete po kliknutí priamo v pracovnej ponuke.

Vyberte si druh pracovného pomeru

Ak si hľadáte prácu iba na plný alebo skrátený úväzok, prípadne vám vyhovujú iba brigády alebo ste živnostník, po kliknutí na Viac možností hľadania, sa vám zobrazí možnosť zvoliť si požadovaný typ pracovného pomeru.

Tipy a triky, ktoré Galéria fotiek (9)

Ponuky podľa vašich predstáv e-mailom

Aj keď si výber zúžite tým, že do vyhľadávacích políčok vyplníte okres a požadovanú pozíciu, prečítanie všetkých ponúk by vám zabralo obrovské množstvo času. Navyše je jasné, že na Kariéra.sk nemôžete stráviť celý deň. A čo tak si to trochu uľahčiť? Nechajte si od nás posielať vyhovujúce ponuky e-mailom.

Tipy a triky, ktoré Galéria fotiek (9)

Ako na to?

Na hlavnej stránke nájdete ikonku zvončeka a pri ňom Najlepšie pracovné ponuky na váš mail. Po kliknutí do políčok zadajte, akú prácu hľadáte: okres, odbor, typ úväzku, plat, vzdelanie..

Priamo v našom „Agentovi“ ponúk uvidíte políčko, kam môžete vyplniť aj svoj e-mail. Nič viac už nemusíte robiť. Na váš e-mail vám začnú automaticky chodiť ponuky, ktoré vyhovujú práve vášmu hľadaniu. Dostanú sa k vám tak napríklad aj také ponuky, ktoré by ste sami neobjavili.

Vytvorte si životopis priamo na Kariéra.sk

Priamo na portáli Kariéra.sk máte možnosť vytvoriť si životopis, pomocou ktorého vás budúci zamestnávatelia budú vedieť jednoducho nájsť a osloviť s ponukou na pohovor. Stačí kliknúť na tlačidlo Chcem si vytvoriť životopis a nechať sa viesť jednotlivými predpripravenými krokmi.

Tipy a triky, ktoré Galéria fotiek (9)

Otestujte sa

Na stránke Kariéra.sk máte tiež možnosť overiť svoje znalosti, ktoré vám pomôžu pri hľadaní vhodného zamestnania. Na výber máte množstvo testov od jazykových, napríklad angličtina alebo nemčina cez prácu s počítačom až po základy verbálnej komunikácie. Ak budete s výsledkami testov spokojný, môžu sa stať súčasťou vášho profilu.

Možnosť otestovať sa nájdete na samom konci úvodnej stránky Kariéra.sk, pod kolónkou Otestujte sa.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Návod Práca Kariera.sk Používanie Kariera
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: RED Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy