5 dôvodov, prečo by ste mali ovládať Excel: Takto vám pomôže získať lepšiu prácu

Program Microsoft Excel je všadeprítomný nástroj. Máte ho vo svojom životopise uvedený aj vy? A to aj napriek tomu, že máte len malú predstavu, ako sa v skutočnosti používa? Excel, ktorý sa používa v kanceláriách takmer vo všetkých odvetviach, je neoceniteľným nástrojom z niekoľkých dôvodov: robí za vás komplikované počty, zjednodušuje prácu a šikovne vytvára veľmi pekné grafy. Prečo sa oplatí naučiť sa s ním dobre pracovať?

 

 

  1. Lepšie sa zorganizujete
    Excel je predovšetkým tabuľkový softvér. Je veľmi užitočný na organizovanie údajov, vytváranie plánov, sledovacie procesy a iné zaujímavé veci, takže vám pomôže zbaviť sa hŕby papierikov porozhadzovaných po vašom stole. Potrebujete len vedieť, ako veci správne formátovať, ale keď sa to naučíte, budete v očiach ostatných vyzerať ako čarodejník.
  2. Spracujete viac dát
    Pomocou vzorcov a funkcií programu Excel môžete spracovávať obrovské množstvo údajov a vykonávať výpočty takmer bez námahy, pričom Excelu môžete dôverovať, že bude robiť tvrdú prácu za vás. Nikto nikdy nezistí, že vlastne v matike nie ste až taký dobrý.
  3. Dosiahnite viac
    Funkcia Excel VBA umožňuje automatizovať určité opakujúce sa úlohy. Ak ste uviazli pri časovo náročnej a monotónnej práci, Excel to dokáže rýchlo urobiť za vás, takže sa môžete sústrediť na iné, zaujímavejšie veci. Je to ako mať asistenta, ktorý nikdy nerobí chyby a nepotrebuje týždeň voľna na svadbu svojej sestry.
  4. Dokážete lepšie analyzovať dáta
    Analýza dát je dnes v obchodnom svete veľmi žiadaná a Excel je jedným z popredných programov na prenos údajov. Tento program poskytuje komplexné nástroje na analýzu finančných, štatistických a technických údajov.
  5. Vizualizácia údajov
    Použitie grafov, grafov a tabuliek na ilustráciu vašich zistení je obzvlášť dôležité vo svete podnikania. Dlhé zoznamy čísel sú trochu nudné aj mätúce, ale každý má rád koláčové grafy. Sú jednoducho tak okrúhle a priateľské.

Microsoft Excel je program, ktorý vám môže výrazne pomôcť nájsť si zaujímavé zamestnanie. Ak sa ho chcete naučiť používať, využite jeden z mnohých návodov, ktoré nájdete na internete zadarmo. Tento investovaný čas sa vám mnohonásobne vráti. Ak ste skôr vizuálny typ, návody, ako zvládnuť prácu s Excelom, nájdete vo forme videa aj na pllatforme Youtube.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Postup Počítač Práca Kariéra Zamestnanie Office Excel
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, workfield

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy