Výzva jedného z najväčších potravinových reťazcov: Pomôžte hrdinom dnešných dní

lidllidl

Po tom, ako vláda spustila v celej krajine prísne opatrenia v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazy bolo výrazne obmedzené fungovanie reštauračných prevádzok. Následkom tejto situácie vznikol obrovský nápor, ktorý zažívajú potravinové reťazce na Slovensku. Medzi zasiahnuté reťazce patrí aj Lidl, ktorý vyvíja obrovskú snahu svojim zamestnancom čo najskôr pomôcť. Spoločnosť spustila výzvu #pomozmesinavzajom.

 

V nepríjemnej situácii sa ocitli práve tí, na ktorých sa momentálne spoliehame najviac. Patria medzi nich aj zamestnanci potravinových reťazcov. „Obavy zo šírenia koronavírusu (COVID-19) trápia nás všetkých a významne obmedzujú náš doterajší život. V Lidli pracujeme dňom i nocou na tom, aby sme Vás aj naďalej dokázali obslúžiť a umožniť Vám nákup potravín v našich 142 predajniach po celom Slovensku. Uvedomujeme si našu zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov potravinami. V čase obmedzení pre reštaurácie, je táto naša úloha ešte dôležitejšia. Robíme všetko pre to, aby sme si ju aj naďalej dokázali plniť.

Naši zamestnanci v predajniach a v skladoch si preto zaslúžia pomoc každého z nás. Ak niekto hľadá dočasnú brigádu, alebo chce odporučiť brigádu svojmu známemu, informácie nájde na našej webovej stránke.

Všetko o pracovných pozíciách na dobu určitú do 31.5. alebo do 30.9.20 nájdete na portáli Kariéra.sk. Svoju žiadosť môžete takisto poslať na kariera@lidl.sk. Veríme, že spoločne dokážeme zásobovať celé Slovensko,“ vyjadril sa hovorca Lidla Tomáš Bezák.

Zároveň je dôležité vyzvať všetkých stredoškolákov z potravinárskych odborov, z duálnych vzdelávacích programov a takisto vysokoškolákov, ktorí sú teraz doma a majú potravinársky preukaz aby sa prihlásili na brigády. Títo zamestnanci sú v súčasnosti nesmierne potrební. Je to pre nich aj spôsob, ako získať praktické skúsenosti a pomôcť spoločnosti v čase krízy.

Táto výzva však neplatí iba pre študentov. Najväčší problém Slovenského potravinárstva súčasných dní je nedostatok zamestnancov. Na jednej strane výrazne klesli stavy zamestnancov, na druhej strane fabriky vyrábajú dvojnásobné množstvo tovaru ako vyrábali predtým. Ak chcete pomôcť ľudom v čase tejto krízy, toto je jeden zo spôsobov ako výrazne zlepšiť situáciu v našej krajine.

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu

Na ochranu zdravia zamestnancov a zákazníkov sa robí čo najväčšie množstvo opatrení. K tejto otázke sa tiež vyjadril hovorca Lidla Tomáš Bezák.

Na ochrane zdravia našich zákazníkov aj zamestnancov nám skutočne záleží, prijali sme preto viacero preventívnych hygienických opatrení. Situáciu samozrejme aj naďalej pozorne sledujeme a vyhodnocujeme, pričom pripravujeme ďalšie opatrenia. V prvom rade však záleží na postoji a správaní sa každého z nás v týchto ťažkých dňoch, iba od nás totiž závisí ako sa situácia bude ďalej vyvíjať.

Opatrenia pre zamestnancov:

  • Každému nášmu zamestnancovi sme zabezpečili mimoriadny vitamínový balíček
  • Každému nášmu zamestnancovi sme poskytli 1000ml dezinfekciu a ochranné rúška – aj naďalej sa intenzívne snažíme zabezpečiť ochranné prostriedky na dlhšiu dobu
  • V zázemí našich predajní sa nachádzajú mobilné stojany s dezinfekciou
  • V každej kase sa nachádza dezinfekcia

Tu je niekoľko voľných pozícií, na ktoré môžete reagovať hneď teraz.  

Predavač/ka - pokladník/čka, skrátený úväzok, DOČASNÁ VÝPOMOC!

Miesto výkonu práca: Ilava

Predavač/ka - pokladník/čka, skrátený úväzok,

Miesto výkonu práce: Sobrance

Predavač/ka - pokladník/čka, plný úväzok

Miesto výkonu práce: Moldavská, Košice

Množstvo ďalších pracovných ponúk nájdete na tejto stránke: Výzva Lidl.

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: red, Lidl Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy