Žena dala v práci výpoveď, chce žiť ako v roku 1959: Teraz robí toto a tvrdí, že nikdy nebola šťastnejšia

Alena Kate Pettitt sa rozhodla dať v práci výpoveď, aby mohla robiť to, po čom roky túžila. Zamestnaniu v oblasti marketingu dala zbohom a stala sa z nej tradičná žena v domácnosti. Svoje dni teraz trávi varením, upratovaním a dbá o to, aby domácnosť, v ktorej žije so svojím manželom a synom, žiarila čistotou.

Porady vedenia vymenila za žehliacu dosku a tvrdí, že nikdy nebola šťastnejšia. Splnila si totiž svoj sen, žije ako v roku 1959. So svojím novým životom je veľmi spokojná. Ako žienka domáca tiež Alena založila The Darling Academy (Akadémia Miláčik, pozn. red.), kde radí ostatným ženám, ako sa môžu naučiť stať sa tradičnou ženou v domácnosti. Alena upozorňuje, že sa čoraz viac žien začína označovať termínom tradičná žena v domácnosti. „Sú to ženy, ktoré sú šťastné, že môžu čačkať svoju domácnosť a rozmaznávať svoje deti tak, ako to robili ženy v roku 1959. Som hrdou členkou tohto klubu a rada vám prezradím, prečo.“

Už som viac nemusela skrývať, kto som

Pre BBC Alena prezradila, že týmto rozhodnutím chcela protestovať proti modernej spoločnosti, v ktorej vyrastala po roku 1990. „Kultúra tej doby mi nebola blízka a cítila som ako úplný outsider,“ vysvetľuje. „Bolo to len o tom, aby sme chlapcom dovolili sa biť, flákať sa po vonku, byť nezávislým a rozbíjať okná. Ja som však cítila, že som sa narodila, aby som sa stala matkou a manželkou,“ opisuje. „Aj preto mi boli neskutočne blízke staré relácie z päťdesiatych a šesťdesiatych rokov,“ dopĺňa. „Táto moja rebélia sa objavila v čase, keď som spoznala svojho manžela, ktorý tiež inklinuje k tradičnosti ako ja. Povedal mi, že vie, že chcem muža, ktorý sa o mňa postará a vytvorí mi pocit bezpečia a ponúkol sa, že sa stane tou osobou. A hneď ako sa to stalo, bolo to ako keď nevidiaci zrazu uvidí. Konečne som mohla byť sama sebou a už som viac nemusela skrývať, kto som.“

Žena dala v práci Galéria fotiek (2)

Medzitým, ako Alena udržiava svoj dom a domácnosť dokonale upravené, stihla napísať dve knihy „Dámy ako my“ a „Anglická etiketa“. Alena, ktorá pracovala v oblasti marketingu v Londýne, tvrdí, že na sociálnych sieťach objavila podobne zmýšľajúcich ľudí, hnutie žien v domácnosti.

Každý si môže vybrať

Stretáva sa aj s negatívnymi poznámkami, keďže ako žena zostala doma, nepracuje a a stará sa len o rodinu, mnohí to vnímajú negatívne. Tvrdia, že by sa nemala chcieť stať „domácou puťkou“, ale pracovať na svojej kariére. „Môj pohľad na feminizmus je, že každý si môže vybrať. Môžete ísť pracovať a súťažiť s mužmi a nedovoliť si zostať v domácnosti. Moja voľba je, že chcem z tohto sveta uniknúť,“ dodáva.

Viac o téme: Žena v domácnosti Práca na doma
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: ladbible; Foto: bbc

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy