Ako si nájsť prácu v roku 2020: Neurobte zbytočné chyby, takýto postup dodržte

Zdroj: Getty Images

Vnímate príchod nového roka ako vašu šancu na zmenu? Na lepší život, zaujímavejšiu prácu, v ktorej sa budete môcť realizovať? Mnoho ľudí vstupuje do nového roka s odhodlaním zrealizovať veľké zmeny. Odísť z práce, v ktorej ich šéf prehliada alebo uprednostňuje niekoho iného, nájsť si zamestnanie, v ktorej dostanú za svoju prácu adekvátnu odmenu. Že je to aj vaše predsavzatie? Nezostaňte len pri odhodlaní, takto sa vám nájsť si novú a lepšiu prácu aj naozaj podarí.

 

  1. Neodkladajte hľadanie práce
    Poviete si, že v januári sa len rozbiehate a necháte to na február. Veľmi ľahko sa tak ale môže stať, že z februára sa stane marec, z marca apríl, až sa presuniete do novembra a zistíte, že ste so svojím životom vlastne nič neurobili.
  2. Venujte čas prieskumu firiem
    Aby ste sa v novej práci cítili dobre a neurobili krok z blata do kaluže, je dôležité vedieť, do akej firmy nastúpite. Skúste si zistiť, v akých spoločnostiach by sa vám mohlo páčiť, v ktorej by vám vyhovovala pracovná morálka aj atmosféra. Spýtajte sa vašich známych, opýtajte sa, ako sú spokojní v danom zamestnaní.
  3. Pripravte si dobrý životopis
    Ak natrafíte na dobrú pracovnú ponuku, nemusí byť dostupná dlho. Ak sa na ňu prihlási dostatok zaujímavých kandidátov, firma ju môže veľmi rýchlo stiahnuť. Ak nemáte aktualizovaný a kvalitne pripravený životopis, môže sa stať, že reagovať na túto pozíciu nestihnete. Preto je dobré byť pripravený dopredu. Už teraz si pomaly upravujte, aktualizujte, modernizujte životopis. Doplňte nové informácie, dodajte mu trendy vzhľad. Ak si neviete rady, vytvorte si životopis na Kariéra.sk.
  4. Naskočte na LinkedIn
    Veľa spoločností zverejňuje svoje pracovné pozície aj na profesijnej sociálnej sieti LinkedIn. Ak si hľadáte stredné alebo vyššie pozície, je možné, že vás personalisti priamo oslovia na LinkedIne.
  5. Nepôsobte ako zúfalec
    Možno to už vo vašej práci neviete vydržať a zúfalo potrebujete nové. Nedávajte to však najavo pred personalistom, nezačnite na pohovore ohovárať šéfa a kolegov, nezačnite sa žalovať, ponosovať a vymenovávať, prečo je vám tam tak veľmi zle. Sústreďte sa iba na to, aby z vás personalista nadobudol pocit, že ste kvalitný kandidát s cennými zručnosťami a skúsenosťami alebo človek s potenciálom, ktorý môže byť pre firmu prínosom.

Viac o téme: Práca Hľadanie práce
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy