McDonald´s: Chceme byť najlepší zamestnávateľ pre našich ľudí

McDonald’s na Slovensku ponúka svojim zamestnancom viac ako len prácu. Od roku 1995, kedy sa otvorila prvá reštaurácia pod zlatými oblúkmi v Banskej Bystrici, prešli spoločnosťou tisícky úspešných ľudí, ktorí vďaka získaným skúsenostiam v spoločnosti kariérne rástli. Mnohí zotrvali v McDonald´s dodnes, no posunuli sa v rámci jednotlivých pozícií, či oblastí biznisu, iným sa vďaka získaným zručnostiam, zodpovednosti, či objavenému manažérskemu talentu otvorila cesta za úspechom mimo spoločnosti. To však v skutočnosti nezmenilo nič, že McDonald´s zamestnáva každý rok viac ľudí, s aktuálnym počtom viac ako 2 200 ľudí. V porovnaní s rokom 2018 je to dnes o 13 % viac. Podľa doterajších štatistík majú najväčší záujem o prácu v McDonald´s sieti 31 reštaurácií na Slovensku najmä mladí ľudia vo veku 16 až 20 rokov.

Komu okrem študentov a mladých ľudí dáva McDonald´s na Slovensku príležitosť pracovať?

  • Pravdou je, že McDonald’s je pre veľa mladých ľudí prvá pracovná skúsenosť. Naučia sa systematicky a zodpovedne pristupovať nielen k svojim povinnostiam, ale i zákazníkom  a kolegom. Okrem toho získavajú potrebné komunikačné zručnosti, cenné skúsenosti v oblasti vedenia ľudí a potrebnej tímovej spolupráce. Svoju významnú rolu má pre nich aj motivácia, pretože McDonald´s si uvedomuje, že to najcennejšie, čo má, sú ľudia. Keďže veľkou pridanou hodnotou práce v McDonald´s je flexibilita pracovného času, umožňuje to tiež pracovať znevýhodneným a hendikepovaným ľuďom, ľuďom so sťaženými možnosťami sa zamestnať, ľuďom bez praxe, rodičom s malými deťmi, ale i dôchodcom, ktorí si chcú privyrobiť. Navyše sa snažíme podporovať diverzitu, čo znamená v praxi rovnaké zaobchádzanie so všetkými zamestnancami bez ohľadu na vek, pohlavie, rasu, vierovyznanie, atď., čím sa snažíme vytvárať pozitívnu inklúziu.

 

Akým spôsobom pomáhate svojim zamestnancom získať potrebné pracovné skúsenosti a zručnosti?

  • Manažment reštaurácií sa vždy snaží vyhovieť požiadavkám svojich zamestnancov. V nadobúdaní pracovných návykov, správnom plánovaní im napomáhajú nielen interné plánovacie systémy, ale aj prepracované tréningové systémy, e-learning a individuálny prístup personalistov. Keďže u nás pracuje aj veľa mamičiek so skrátenými pracovnými úväzkami alebo s potrebou flexibilného pracovného času, správne plánovanie a zodpovednosť sú pre nás kľúčové. Taktiež nám záleží na tom, aby naše reštaurácie boli skvelým miestom na prácu pre úplne každého, kto chce s nami rásť.

 

Ktoré benefity motivujú najviac vašich zamestnancov?

  • Okrem flexibility pracovného času ponúkame našim zamestnancom nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, odborné vzdelávanie a tréningy, či preplácanie športových aktivít. Nechýbajú ani odmeny za hospodárske výsledky, či za pracovné a životné jubileá. Samozrejme, poskytovanie nápojov, stravy či ovocia nad rámec zákona sú pre spoločnosť samozrejmosťou. V nemalej miere by sme tiež mohli považovať za benefit našej spoločnosti priateľský kolektív a rôzne tímové aktivity.

McDonald´s: Chceme byť najlepší Galéria fotiek (2)

 

Uchádzate sa opäť o titul Najatraktívnejší zamestnávateľ 2019. Prečo by ste sa ním mali stať znovu?

  • McDonald´s je dynamická spoločnosť, ktorá prináša každý rok niečo nové, inovatívne, a to nielen v oblasti produktov a služieb, ale aj v spoločensky zodpovedných aktivitách prostredníctvom neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities, či v rámci ochrany životného prostredia. Zamestnanci s nami môžu rásť každý rok, aktuálne so zavádzaním nového konceptu „reštaurácie novej generácie“, ktorý prináša zmenu nielen pre našich zákazníkov v systéme obsluhy, ale aj pre našich zamestnancov. Podporujeme talenty v reštauráciách, poskytujeme štipendium našim študentom. Podporujme ľudí, ktorí s nami pracujú a v podstate budujú našu značku, počúvame a realizujeme pre nich pravidelné ankety spokojnosti, na základe ktorých realizujeme potrebné kroky tak, aby boli s nami čo najspokojnejší. Vážime si každý jeden názor, každú jednu pochvalu od zákazníka a oceňujeme každý pozitívny prístup našich zamestnancov.

 

Na otázky odpovedala HR Manažérka McDonald´s Slovensko, Adriana Boháčová.

Viac o téme: Práca Kariéra McDonald´s
  • Autor: © Zoznam/McDonald´s
  • Zdroj: PR článok

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy