Plat 2 320 eur, náplň práce žiadna: Práca snov existuje, vo Švédsku spúšťajú neuveriteľný projekt

Zdroj: Getty Images

Chceli by ste dostávať parádny plat za ničnerobenie? Nie je to až také nereálne ako sa zdá. Vo Švédsku spúšťajú dvaja umelci neuveriteľný projekt nazvaný Večná zamestnanosť. Pointou je, že zamestnajú človeka na celý život, ktorý nebude musieť robiť nič. Okrem jednej celkom jednoduchej veci.

Nepožadujú konkrétne vzdelanie ani kvalifikáciu. Najdôležitejšie je, aby človek, ktorého prijmú, chodil každý deň v presne stanovenom čase na železničnú stanicu v Korsvägen, ktorá bude otvorená v Gothenburgu v roku 2026.

Zamestnanec bude môcť počas svojho pracovného dňa robiť čokoľvek, čo sa mu zachce. V náplni práce na túto pozíciu totiž nie sú uvedené žiadne povinnosti či zodpovednosti. Ide o prácu na plný úväzok, je na dobu neurčitú, ponúka dobrý plat a garantuje každoročné povýšenie. Zamestnanec má tiež nárok na dovolenku a dôchodok.

Netradičný umelecký projekt

Na túto pozíciu sa hľadá človek, ktorý bude formovať budúcu železničnú stanicu Korsvägen. Ak ste  človek, ktorý chce byť na stanici, tam, kde sa stretávajú a prelínajú koľaje a rozumiete, že ide sčasti aj o istú formu humoru, nemali by ste váhať. Môžete sa za slušné peniaze stať súčasťou zaujímavého projektu.

Na stanici bude mať zamestnanec k dispozícii šatňu, taktiež aj „pracovné“ hodiny, ktoré budú prepojené so svetlom nad jednotlivými nástupišťami – toto pracovné svetlo sa zapne vždy, keď bude zamestnanec v práci. Cieľom umeleckého projektu je viacnásobná interpretácia vzťahu k pracovnému prostrediu.

Plat pre tohto zamestnanca je vyplácaný z fondu, ktorý vytvorili umelci. V súčasnosti je vo fonde približne 650-tisíc dolárov a táto suma stále rastie. Autori projektu tvrdia, že ak by zamestnanec chcel dať výpoveď alebo odísť do dôchodku, budú hľadať na jeho miesto náhradu.

Projekt Večná zamestnanosť má fungovať 120 rokov. Cieľom tohto projektu je vytvoriť žijúcu legendu, ktorá bude ilustrovať spojenie medzi každodenným životom jednotlivca a nehmotnými transakciami svetovej ekonomiky.

Páčila by sa vám takáto práca? Záujemcovia sa môžu na túto pozíciu prihlásiť až do 15. decembra 2025, pretože do práce sa nastupuje až 15. marca 2026.

Viac o téme: Práca Švédsko
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy