Ako sa obliecť na pohovor v lete: Pozor, neurobte si faux pas

Zdroj: Getty Images

Horúčavy v letných mesiacoch sú na nevydržanie. Robíte aj vy všetko preto, aby ste sa čo najmenej zapotili? Krátke a ľahké oblečenie však nemusí byť vhodným výberom, ak sa počas týchto tropických teplôt chystáte na pohovor. Ísť po ulici v horúci letný deň v minisukni, šortkách, žabkách či populárnych kroksách je úplne v poriadku, no na pohovore vám tieto kúsky oblečenia môžu poriadne zavariť. Zistite, ako sa správne obliecť na pohovor, keď vonku zúria horúčavy.

 

Keď sa chystáte na pohovor, nezostaňte len pri príprave na otázky, ktoré môže personalista položiť pri sumarizovaní vašej pracovnej histórie a skúseností. Nezabudnite tiež na vytvoreného dobrého prvého dojmu. Ten si o vás personalista utvorí ešte skôr, než niečo poviete. Výrazne ho vie ovplyvniť aj to, čo máte na sebe. Ak si zvolíte vyzývavé a nevhodné oblečenie, vaše šance získať prácu môžu veľmi rýchlo klesnúť.

 8 faux pas kúskov oblečenia, ktoré si nikdy neoblečte na pohovor v lete

  1. Plážové šľapky
  2. Krátke gate, bermudy
  3. Príliš krátke sukne/šaty
  4. Priesvitné oblečenie
  5. Pestrofarebné "havajské" košele, tielka
  6. Sieťkované kúsky oblečenia
  7. Vypasované krátke šortky odhaľujúce zadok
  8. Tričká bez ramienok, odhaľujúce dekolt

​Personalisti odporúčajú, aby ste si vždy pred samotným pohovorom zistili, aký platí v danej spoločnosti dress code, či je uvoľnený, alebo striktný. Taktiež by ste výber oblečenia mali prispôsobiť pozícii, na ktorú sa hlásite. Na vyššie pozície je oblek s kravatou nevyhnutný, v prípade stredných a nižších pozícií sú pre pánov vhodné aj ľahké jednofarebné košele. Dlhé nohavice sú základ.

Dámy zas môžu zvoliť vzdušné letné blúzky so sukňou vhodnej dĺžky, ideálne teda zhruba v úrovni kolien. Pamätajte, že chcete urobiť v prvom rade dobrý dojem na potenciálneho zamestnávateľa, vyzývavé kúsky oblečenia si nechajte na plážovú párty.

Viac o téme: Pohovor Oblečenie na pohovor
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy