8 poriadne čudných vecí, ktoré boli ochotní ľudia urobiť preto, aby získali prácu

Nie, hľadanie práce nie je jednoduché. Aby ste uspeli na trhu práce, musíte mať potenciálnemu zamestnávateľovi čo ponúknuť, mali by ste sa vedieť predať, taktiež vás čaká menší boj, v ktorom musíte poraziť ostatných kandidátov. Toto všetko nejaký čas trvá a kým si človek nájde prácu, môže uplytnúť aj niekoľko mesiacov. A práve to už nevedeli zniesť ľudia, ktorých činy vám predstavíme v tomto článku. Povedali si, že nemajú čas čakať, kým si personalista ich životopis všimne, rozhodli sa, že pozornosť zamestnávateľov zaujmú inak. Pozrite sa, čo vymysleli.

Mladík si zaplatil vlastný billboard

Mladík Adam bol síce absolventom univerzity, no pri hľadaní práce mu to nepomohlo. Rozposlal 250 životopisov, no odpoveď nedostával. Preto sa rozhodol, že sa musí nejako odlíšiť od ostatných uchádzačov. Napadlo mu dať si vyrobiť vlastný billboard s týmto textom:

Minul som posledných 500 libier na tento billboard. Prosím, dajte mi prácu. www.zamestnajteadama.com Galéria fotiek (7) Minul som posledných 500 libier na tento billboard. Prosím, dajte mi prácu. www.zamestnajteadama.com

 

Kameň, papier, nožnice

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7) Zdroj: Getty Images

Na pohovore istej mladej žene personalista povedal, aby ho presvedčila, že na danú pozíciu by mali prijať práve ju. Žena chvíľu rozmýšľala a potom navrhla, aby o jej prijatí rozhodla hra kameň, papier, nožnice. Ak by vyhrala ona, prácu by získala, ak by vyhral personalista, nezamestnali by ju. Personalistu "dostal" uchádzačkin zmysel pre humor a rozhodol sa, že prácu získa bez ohľadu na výsledok ich hry.

 

Interaktívne video

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7)

Graeme Anthony, ktorý pôsobil ako PR a social media konzultant, sa rozhodol nájsť novú prácu. Keďže sa mu nedarilo, povedal si, že vymyslí spôsob, ako zaujme potenciálnych zamestnávateľov. Vytvoril interaktívne video, v ktorom odprezentoval svoje schopnosti a zručnosti. Video malo viacero častí, ktoré inovatívnym spôsobom informovali personalistu o Graemovi ako o ideálnom kadidátovi.

 

Vo fujavici doniesol CV

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7)

Niektorí ľudia sú ochotní pre získanie novej práce urobiť čokoľvek. Dokonalým príkladom je vysokoškolský študent, ktorý sa rozhodol, že do firmy, v ktorej túžil pracovať, sám donesie svoj životopis. Mal už totiž dosť toxického prostredia, v ktorom vtedy pracoval, taktiež chcel uniknúť zlému šéfovi. Pri vidine lepšej práce sa nenechal odradiť ani nepríjemnou fujavicou a snehovou búrkou. V nej kráčal takmer tri kilometre, aby firme osobne odovzdal svoje CV..

 

Vytetovanie loga firmy na čelo

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7)

Rudolph Roncone bol mladík, ktorý sa zúfalo snažil získať prácu v reklamnej agentúre R/GA. Aby firme dokázal svoj záujem, rozhodol sa pre veľmi inovatívny spôsob: dal si logo agentúry vytetovať na čelo. Firmu tento čin ohromil a rozhodli sa ponúknuť mu stáž. Jeho čin teda mal zmysel, pomohol mu dosiahnuť to, po čom túžil. Aj vy ste si ale pomysleli, ako sa asi mladý muž uplatní v budúcnosti v iných firmách? 

 

Zaplatená Google reklama

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7)

Alec Browstein sa rozhodol, že na seba upozorní samotné vedenie firiem. Chcel dosiahnuť to, aby pri hľadaní informácií o sebe našli jeho. Kedykoľvek si niekto z majiteľov alebo vedenia firmy gúglil svoje meno, vo výsledkoch vyhľadávania sa im zobrazilo ako prvé meno mladíka a odkaz na jeho web, na ktorom sa o ňom mohli dozvedieť viac. Tento nápad sa naozaj vydaril a zabezpečil Brownsteinovi niekoľko pohovorov a nakoniec aj prácu.

 

Životopis vo vianočných svetielkach

8 poriadne čudných vecí, Galéria fotiek (7)

Spôsob, akým dala žena vedieť svetu, že potrebuje prácu, bol naozaj netradičný. Rozhodla sa totiž využiť vianočné svetielka. Výsledok? Zo svetelných reťazí vytvorila nápis:

"Želám si prácu v HR, Liz Hickoková, LinkedIn"

Lokálne médiá informovali, že na túto netradičnú výzvu zareagoval zamestnávateľ až z Talianska, toho však Liz odmietla, pretože chcela zostať vo svojom rodnom meste s rodinou.

 

Dražba samého seba v aukcii

Muž menom Josh Butler sa rozhodol získať prácu naozaj netradičným spôsobom: sám seba dal do aukcie na portáli ebay.com za cenu 16-tisíc libier (cca 18 500 eur). Ak ste v dražbe klikli na Opis tovaru, otvoril sa vám Joshov životopis a vy ste si mohli pozrieť jeho skúsenosti. 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Práca Hľadanie práce
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: businessinsider

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy