13 novoročných predsavzatí, ktoré by ste si mali dať aj vy: Neuveríte, aké drobnosti stačia k lepšiemu životu

Zdroj: Getty Images

Podarilo sa vám splniť predsavzatia, ktoré ste si dali pred niekoľkými mesiacmi v januári? Nie každý je v tom úspešný. Nie vždy za to môže lenivosť človeka, niekedy je to o tom, že si ich on sám nedefinoval presne.

 Veď čo to presne znamená – napríklad zhodiť 5 kíl? To sa ľahšie povie ako urobí. Namiesto tohto jedného predsavzatia by si totiž človek mal dať tri malé: každý večer ísť na prechádzku, jesť častejšie v menších porciách, vylúčiť sladkosti a nezdravé jedlá. Takto pôjde chudnutie jedna radosť.  Ak si aj vy chcete dať nejaké predsavzatie, aby ste sa v živote posunuli a zlepšili, máme pre vás zopár tipov. Sú to jednoduché činnosti, ktoré zvládne urobiť každý. Držíme palce, nech je pre vás rok 2019 lepší.

  1. Vypnite si občas telefón
    A nedotknite sa ho. Najmä ak ste na stretnutí s ľuďmi, ktorých ste dlho nevideli. Nepotrebujete neustále kontrolovať telefón a zisťovať, čo sa deje. Užívajte si radšej moment, ktorý práve prežívate.
  2. Vždy dbajte na slušné správanie
    Obyčajné prosím a ďakujem poteší nielen vás, ale aj človeka, ktorému ich adresujete.
  3. Čistite si topánky
    Stačí päť minút tejto činnosti a budete vyzerať skvelo kamkoľvek prídete. Veď čisté topánky sú základom každého oblečenia. Ďalším bonusom je, že ušetríte peniaze, pretože ak sa budete o topánky (a o svoje veci) dobre starať, dlhšie vám vydržia.
  4. Choďte do divadla
    Ak doň nechodievate, vyskúšajte, odídete s novým zážitkom.
  5. Uvarte každý týždeň nový, neznámy recept
    Aby ste si život trochu okorenili, je dobré zažívať zmenu. A to  napríklad aj v kuchyni. Receptov je snáď milión, vyberte si niečo netradičné, zdravé a hlavne nové – to, čo ste ešte neochutnali.
  6. Prestaňte kupovať materiálne veci
    Ušetríte tým kopec peňazí. A ak ste si chystali dať predsavzatie odložiť si v novom roku nejaké tie eurá, toto môže byť skvelý spôsob. Vyskúšajte fungovať 6 mesiacov z toho oblečenia, ktoré máte. Prehrabte skriňu, na mnohé kúsky ste určite zabudli. Uvidíte, aké oslobodzujúce to pre vás bude.
  7. Choďte do práce pešo
    Dali ste si záväzok začať sa viac hýbať? Toto je reálna činnosť, ktorou to dosiahnete. Ak bývate ďaleko od práce, nedovezte sa k nej čo najbližšie, práve naopak. Vystúpte na skoršej zastávke/zaparkujte ďalej a zvyšok cesty odkráčajte.
  8. Začnite viac čítať
    Kúpu kníh vám nedovoľuje váš rozpočet? Požičajte si ich v knižnici. Knihy sú skvelým prostriedkom na rozvíjanie kreativity, rozširovanie slovnej zásoby a aj obzorov. Ak na sebe chcete pracovať, kniha by vo vašich rukách nemala chýbať.
  9. Zasaďte kvety
    Prekvapí vás ten príjemný pocit, keď vás odmenia tým, ako rastú a keď zakvitnú.
  10. Každý týždeň vyskúšajte niečo nové
    Náš mozog totiž pracuje viac ak mu dávame nové podnety, s ktorými sa doteraz nestretol. Skúšajte teda nové cesty, skratky, venujte sa tomu, čo vám bolo doteraz cudzie.
  11. Vypestujte niečo, čo sa dá zjesť
    Tak ako pri sadení kvetov, pri pestovaní plodín sa budete cítiť skvelo, keď pozbierate úrodu. Už samotná práca so zemou je pre človeka blahodarný.
  12. Objímajte viac svojich blízkych
    Nikto z nás tu nebude večne, preto je dobré využiť spoločný čas naplno.
  13. Viac sa usmievajte
    Dobrou náladou spríjemnite deň sebe a aj ostatným. Jednoduchý spôsob, ako si získať sympatie, čo poviete?
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: mirror.co.uk; Text: es; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy