Mladík si privyrába cez taxi aplikáciu: Prezrádza, koľko si reálne dokážete zarobiť

Zdroj: Getty Images

Byť sám sebe pánom alebo si privyrobiť k platu je dnes jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Ľudia môžu prenajímať voľnú izbu v byte komukoľvek z celého sveta, predávať prácu svojich šikovných rúk alebo si môžu privyrobiť vozením ľudí. Zdieľaná ekonomika prináša veľa výhod, ktoré sa oplatí využiť. Možnosť relatívne ľahkého privyrobenia k platu ponúka aj známa aplikácia na objednanie jazdy. Tou sa rozhodol prilepšiť si k platu aj mladík Adrián. Pozrite sa, ako ju hodnotí.

 

"Na sociálnych sieťach som videl reklamu na túto službu – uvádzali, že si jazdením môžem zarobiť až 2 300 eur mesačne. To rozhodne nebola zlá suma. Priznávam, bol som dosť zvedavý, či ide o marketingový ťah alebo sa tým naozaj dá tak dobre privyrobiť,“ opisuje. A keďže mal pred prácou aj po práci veľa voľného času, povedal si, že ho využije na jazdy cez známu aplikáciu. Šoféroval rád, takisto vedel vychádzať s ľuďmi: „Povedal som si: a prečo nie? Ak zistím, že to nie je pre mňa, jednoducho s tým skončím,“ opisuje.

Aby sa mohol stať vodičom, musel splniť niekoľko podmienok. „Musel som doložiť výpis z registra trestov a kartu vodiča, aby videli, že som bezúhonný a nespôsobil som závažné dopravné priestupky,“ opisuje. Všetko prešlo schválením, a tak sa mohol pustiť do práce. „Bolo to zvláštne. Zobrať do svojho auta úplne cudzieho človeka, zobrať zodpovednosť aj za neho. Navyše som bol zo začiatku trošku nervózny, nevedel som úplne presne, ako sa používa aplikácia, priznávam, že som najprv jazdil spamäti a dokonca som aj zablúdil,“ smeje sa. Postupne si však zvykol a dnes patrí medzi najlepšie hodnotených vodičov.

Privyrobiť si viete slušne, od tohto to však závisí

Adrián zvykol jazdiť päť dní v týždni, štyri hodiny denne. Dve hodiny pred prácou a dve hodiny po práci. Koľko sa teda dá zarobiť prostredníctvom aplikácie na objednávanie jázd? „Aby ste si vedeli naozaj dobre privyrobiť, museli by ste pracovať v časoch, ktoré sú najvyťaženejšie a v ktorých sú vyššie ceny jazdného. Chcelo by sa vám ale každý piatok v noci jazdiť po meste? Závisí od jednotlivca, ja osobne nemám rád v aute ľudí, ktorí čo-to popili,“ hodnotí.

„Za štyri hodiny jazdy je v bežný deň reálny zárobok zhruba 70 eur. Myslite však na to, že z toho sa ešte odráta provízia pre firmu. Takisto je potrebné odrátať z tejto sumy aj náklady na pohonné hmoty,“ hovorí Adrián a dodáva, že sú silnejšie a slabšie dni. „Myslím si, že reálna suma pre bežného vodiča je 10-12 eur na hodinu,“ hodnotí.

Ak niekto pracuje na polovičný úväzok alebo má veľa voľného času, jazdenie cez túto aplikáciu môže byť dobrý spôsob ako si privyrobiť. „Ak budete dobrý vodič a budete aktívne jazdiť, k platu si môžete slušne prilepšiť. Myslite však na to, že na váš zárobok vplýva veľmi veľa premenných – počasie, hodina, v ktorej jazdíte, ale napríklad aj nadväznosť jázd,“ vymenúva Adrián. Pre mladú rodinu, ktorej sa zídu eurá navyše či pre študenta, ktorý má auto, to môže byť vhodný spôsob, ako si prilepšiť. Na svoje si príde ktokoľvek, kto nie je spokojný so svojím aktuálnym príjmom. Aplikácia bola doteraz dostupná iba v Bratislave a Košiciach, po novom však ponúka možnosť privyrobiť si aj v Žiline a Trnave.

Viac o téme: Jazda Plat Zárobky Taxify
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ext; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy