Zarábajte toľko, koľko sa vám páči: Stačí, ak pri hľadaní práce použijete toto

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Čo si všímate v pracovných inzerátoch ako prvé? Zaujíma vás najprv kolónka Ponúkaný plat? Náplň práce, požiadavky na kandidáta či charakteristika spoločnosti sú určite dôležité informácie, pre mnohých uchádzačov je však prvoradá výška platu. Aj preto tento údaj nájdete na pracovnom portáli Kariéra.sk uvedený v každom pracovnom inzeráte. A aby ste to s hľadaním práce, ktorá ponúka ideálny plat, mali ešte jednoduchšie, Kariéra.sk prináša aj novú užitočnú funkciu: filtrovanie podľa platu, ktorý požadujete.

 

Sme prví na Slovensku

Kariéra.sk je prvým pracovným portálom, ktorý ponúka filtrovanie podľa požadovanej výšky mzdy. K doterajším dvom vyhľadávacím poliam, v ktorých si uchádzač volí pracovnú pozíciu a lokalitu, pribudlo tretie políčko – Plat od. To umožňuje vyhľadávať pracovné ponuky, ktoré spĺňajú vami preferovanú spodnú hranicu platového ohodnotenia.

Zarábajte toľko, koľko sa Galéria fotiek (4)

 

Ako využiť novú vyhľadávaciu funkciu na Kariéra.sk?

Jednoducho si otvorte pracovný portál portál Kariéra.sk. Po zadaní údajov Pozícia, LokalitaPlat od sa vyfiltrujú ponuky presne podľa vašich predstáv: z vášho okolia a s platom, ktorý požadujete. Ušetríte tak množstvo času a energie, pretože nemusíte strácať čas reakciou na ponuky, v ktorých vám chýba dostatočné platové ohodnotenie.

Zarábajte toľko, koľko sa Galéria fotiek (4)

 

KariéraTip: Pri zadávaní preferovanej mzdy v kolónke Plat od odporúčame uviesť o 100 až 200 eur nižšiu sumu ako požadujete. Spoločnosti totiž v inzerátoch často uvádzajú aj ďalšie, dodatočné finančné ohodnotenia (variabilná zložka mzdy, 13. a 14. plat, kvartálne odmeny či rôzne bonusy), ktoré ale nemusia byť započítané do uvedenej fixnej mzdy. Takto sa nepripravíte o potenciálne atraktívne pracovné ponuky.

Dosť bolo omáčok?

Vieme, že hľadanie práce nie je jednoduché. Aj preto sme sa rozhodli vám tento proces čo najviac zjednodušiť. Pracovné inzeráty obsahujú množstvo informácií, ktoré si musíte ako aktívny uchádzač preštudovať. Nový platový vyhľadávač však urobí časť práce za vás a vy sa tak môžete venovať iba tým pracovným ponukám, ktoré sa najviac zhodujú s vašimi preferenciami.

KariéraTip: Nezabudnite, že „omáčky“ v inzerátoch, ktoré sa týkajú opisu spoločnosti, náplne práce či požiadaviek na zamestnanca, sú rovnako dôležité ako uvedená výška platu. Spokojnosť zamestnanca totiž nie je iba o finančnom ohodnotení. Aby vám práca robila radosť, okrem dobrého platu tiež hľadajte férovú spoločnosť, dobrého šéfa a priateľský kolektív.

S otvorenosťou v pracovných ponukách a so zverejňovaním platov v inzerátoch to myslíme vážne. Pozrite si video novej kampane pracovného portálu Kariéra.sk: Dosť bolo omáčok.

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Práca Kariéra Kariéra.sk Plat od Nájsť prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kariera.sk; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy